Haberler

Caferilerden Haydar Baş'a Destek

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Zeytinburnu İmam Caferi Sadık Camii'ni ziyaret etti. Haydar Baş'ı karşılayan cami derneği başkanı Mehmet Tahan, "Siz Türkiye için bir velinimetsiniz. Bunu anlayanlardan biri de Caferi cemaatidir. Bu cemaat zat-ı alinizle iftihar ediyor" derken, Haydar Baş da, "Allah nasip ederse ben Caferi, Alevi, Sünni bütün kardeşlerimin sesi olacağım" diye karşılık verdi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Zeytinburnu'nda bulunan İmam Caferi Sadık Camii'ni ziyaret etti. BTP liderini camide İmam Caferi Sadık Camii dernek yönetimi karşıladı.

Dernek Başkanı H. Mehmet Tahan BTP lideri Haydar Baş'a, "Yıllardır zat-ı alinizle görüşmek istiyoruz. Bu görüşme kalbimizden gelen bir görüşmedir. Siz Türkiye için bir velinimetsiniz. Bunu anlayanlardan biri de Caferi cemaatidir. Bu cemaat zat-ı alinizle iftihar ediyor. Allah sizin makamınızı, mevkinizi yüksek eylesin. Ehl-i Beyt'in şefaatine de nail eylesin" diye konuştu.

Prof. Dr. Haydar Baş da, "Eh-i Beyt yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de methü sena ettiği, uymanız gereklidir diye emrettiği insanların adıdır. Cenab-ı Hak, Şura suresi 23. ayette şöyle buyurmaktadır: "De ki, Ben bu (peygamberliğimi tebliğe) karşılık Ehl-i Beytime sevgiden başka sizden hiçbir ücret istemiyorum" buyuruyor. Allah'ın dileği bu. Şimdi bizim görevimiz Ehl-i Beyt'e gönül vermiş insanlara hizmet etmek. Allah nasip ederse ben Caferi, Alevi, Sünni bütün kardeşlerimin sesi olacağım" dedi.

"İSLAM DÜNYASINDA SADECE BANA NASİP OLDU"

Daha sonra Caferi Camii cemaatiyle sohbet toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Haydar Baş, "Ben 13 bin sayfalık Ehl-i Beyt külliyatı yazdım. Peygamber Efendimizin hayatını 2 cilt, İmam Ali, Hz. Fatıma, İmam Hüseyin, İmam Hasan, İmam Caferi Sadık... 12 imamın tamamının hayatını kaleme aldım. Bugüne kadar İslam dünyasında böyle mufassal ve de hiçbir şeyi dışarıda bırakmadan yazan bir adam çıkmadı. Allah (cc) da bunu bana nasip etti. Ben buraya sizden oy istemek için gelmedim. Bunu iyi bilin. Siz gönlünüzden koparsa benim yanımda olursunuz. Ben Meclis'te sizin sesiniz olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan cami ziyaretinin ardından Zeytinburnu sokaklarında yürüyen Haydar Baş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Partisi Zeytinburnu Haydar Baş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Aslan Aslaner:

Sünnîlik diye bir şey yoktur diyen, her fırsatta ehl-i sünnetin kutsallarına hücum eden Haydar Baş ve avanesi, her yeri altınla kaplasa ne kıymeti var? Hayır hasenat namına, faydalı işler adına onlardan daha ne beklenir ki?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title