Haberler

Caferi, de Mistura ile Görüşmemizde Öncelikle Golan Tepeleri Gündeme Geldi

Caferi, de Mistura ile görüşmemizde öncelikle Golan Tepeleri gündeme geldiZafer ATAMER, CENEVRE (DHA) - Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, İsrail hükümetinin Golan Tepeleri'nde yaptığı toplantıyla ilgili olarak, (BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan) de Mistura'ya, BM Sözleşmesi ve kendini savunmayı içeren 51. maddesi kapsamında Golan Tepeleri'ni 4 Haziran 1967 öncesine geri döndürme hakkımızı hatırlattık. dedi.

Caferi, de Mistura ile görüşmemizde öncelikle Golan Tepeleri gündeme geldi

Zafer ATAMER, CENEVRE (DHA) - Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, İsrail hükümetinin Golan Tepeleri'nde yaptığı toplantıyla ilgili olarak, (BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan) de Mistura'ya, BM Sözleşmesi ve kendini savunmayı içeren 51. maddesi kapsamında Golan Tepeleri'ni 4 Haziran 1967 öncesine geri döndürme hakkımızı hatırlattık. dedi.

Caferi, de Mistura ile görüşmelerinde öncelikle Golan Tepeleri'nin gündeme geldiğini belirterek, İsrail'in eylemi vahim, sorumsuzca ve kışkırtıcı dedi.

Caferi, Suriye hükümetinin İsrail'in bu eylemiyle ilgili BM Genel Sekreterine ve BM Güvenlik Kurulu'na iki acil mektup yolladığını dile getirerek, BM'nin konuyla ilgili devreye girilmesini istediklerini kaydetti.

Büyükelçi Caferi, de Mistura'ya BM Sözleşmesi ve kendini savunmayı içeren 51. madde kapsamında Golan Tepeleri'ni 4 Haziran 1967 öncesine geri döndürme hakkımızı hatırlattık. diye konuştu.

Caferi, İsrail'in El- Nusra ve DAEŞ ile eşgüdüm içinde hareket ettiğini iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Golan Tepeleri İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title