Haberler

Çadırların Küçük Nöbetçileri

Şanlıurfa’dan Eskişehir’e gelen mevsimlik tarım işçilerinin küçük çocukları, kurulan çadırlarda tüm gün çalışmak için tarlalara giden ailelerinin gelmesini bekliyor.

Her yıl Nisan ayından Eylül ayına kadar Şanlıurfa’daki evlerinden ve kentlerinden uzaklaşarak para kazanmak için Eskişehir'e gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, tüm gün boyunca ailelerinin çadırlara uzak bölgedeki gittikleri tarlalardan dönmesini bekliyorlar. Eskişehir- Alpu yolu Yassıhöyük Mahallesi yakınlarına kurulan yaklaşık 30 çadırda yaşayan 130 tarım işçisinin 47 çocuğu, her sabah 06.00’da anne ve babalarını işe göndererek akşam 19.00’a onların gelmesini bekliyor. Şanlıurfa’da eğitim-öğretimine devam eden ve aileleri Nisan ayında Eskişehir’e gelen çocuklar, okullarının yaz tatiline girmesinin ardından Haziran ayında gelerek aile bireylerine yardımda bulunuyorlar.

İşçi çocuklarının gün içerisinde çamaşırları yıkadığını ve çadır bölgesindeki su kuyusundan gün aldıkları suyu anne babalarının banyo ihtiyacını karşılamak için taşıdıklarından bahseden 14 yaşındaki Salih Esmer, “Biz sulamaya gidiyoruz. Bazen de pancar ve ayçiçeği çapasına gidiyoruz. Ayçiçeği kesimi de yapıyoruz. Burada küçük çocuklar parka gidiyorlar, çamaşırları yıkıyorlar ve gelince anne ve babaları banyo yapması için su taşıyorlar” dedi.

11 yaşına gelen çocuklar ise büyükleri ile birlikte tarla işlerini sürdürüyorlar.

GÜLÇİN ÖZDEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Şanlıurfa Eylül Alpu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title