Haberler

Çadırlarda Etkinlikler Sürüyor

29.Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültürpark içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan kültür derneklerine ait çadırlarda festival coşkusu sürüyor.

29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Pazar günü 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' teması ile start almıştı. Festivalin ikinci gününde düzenlenen Uğur Işılak konserinde İnegöllüler unutulmaz bir gece yaşarken, festivalin bir diğer ayağı olan Kültürpark içinde kameriyeler bölgesinde bulunan kültür derneklerinin her birinin örf adet ve geleneklerini ortaya koydukları çadır etkinlikleri de tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün akşam Uğur Işılak konserinin ardından Kaymakam Ali Akça ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel'in de katılımıyla Romanlar Derneği ile Ertuğrulgazi Derneği'nin çadırlarını ziyaret etti.

ROMAN ORKESTRASI KARŞILADI

Aktaş'ın ilk çadır ziyareti Romanlar Derneğine oldu. Burada roman vatandaşların orkestrası tarafından karşılanan protokol üyelerine mini bir konser verildi. Çadır ziyareti sırasında konuşan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, "İnegöl Belediyesi katkılarıyla bu yıl festivale ilk kez katıldık. Sayın Belediye Başkanımıza festivale katılmamız adına bizlere destek olduğu için roman camiası adına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi bize büyük üzüntü vermişti ama hamdolsun Türk milleti darbecilere cevabını verdi. Türkiye Cumhuriyetinde yaklaşık 20 federasyon 2 tane de konfederasyon vardır roman camiasında. Çok şükür 7 milyon vatandaşımız arasında bir ferdinin dahi bu darbecilerin arasında olmamasından dolayı mutluyuz. Ne bayrağımız yere iner, ne ezanımız susar" dedi.

BUNLARIN HEPSİNİ BERTARAF EDECEĞİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yaptığı konuşmada karışık duygular içerisinde olduklarını ifade ederek "27 gece nöbet tuttuk, darbecileri savuşturduk. Ama bugün yine Diyarbakır'da hem asker hem sivil 7 vatandaşımız şehit oldu. Şunu unutmayın, bu ülkenin önünü kesmek ve bu ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Türk dediler, Kürt dediler, Roman dediler, Çerkez dediler… Hamdolsun hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Hepimiz bir anneden ve babadan dünyaya gelmişiz. Birbirimizden gayrımız yok. Ama maalesef bu ülkenin önünü kesmeye çalışan hainler dün de oldu, bugün de var, üzülerek söylüyorum ki yarın da olacak. Bizler de bu birlik ve beraberliğimizi ortaya koyarak bunların hepsini bertaraf edeceğiz" diye konuştu.

DEMOKRASİ NÖBETİ FESTİVALLE DEVAM EDİYOR

Kaymakam Ali Akça da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Demokrasi nöbetlerinin festivalle devam ettiğini kaydeden Akça, "Bu akşam festivalin ikinci günü. Festivalimizin ana teması da milli birlik ve milli irade. Ben festivali bu tutulan vatan nöbetlerine, namus nöbetlerine benzetmiştim. Neticede bu nöbet festivalde de devam ediyor" ifadelerinde bulundu.

ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ'NDEN HALK DANSLARI GÖSTERİSİ

Çadır ziyaretinde Dernek Başkanı Lekesizyiğit'e festivale katılımlarından dolayı teşekkür amacıyla plaket takdim edilirken, protokol üyelerinin ikinci ziyareti ise Ertuğrulgazi Derneği'nin çadırına oldu. Ertuğrulgazi Derneği'nin geleneksel kıl çadırında protokol üyelerine gözleme ikramında bulunulurken, karşılama sırasındaki bayraklı gösteri ise dikkat çekti. Ertuğrulgazi Derneği halk dansları ekibi de konuklara yaptığı gösteri ile alkış topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Uğur Işılak Kültürpark Ali Akça Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title