Haberler

Çadırkent İlkokulu'nda Ders Zili Çaldı

Şereflikoçhisar'a gelen mevsimlik işçi çocukları için açılan Çadırkent İlkokulu'nda ders başladı.

Şereflikoçhisar'a gelen mevsimlik işçi çocukları için açılan Çadırkent İlkokulu derse başladı.

İlçeye çeşitli şehirlerden gelen mevsimlik işçiler kavun, pancar, arpa ve buğday tarlalarında çalışıyor. Kaymakam Erol Karaömeroğlu'nun talimatıyla Boğaziçi Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu'na bağlı Çadırkent İlkokulu'nda ders zili çaldı. Aileleri ile gelmek zorunda kalan mevsimlik çocuklar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Çadırkent İlkokulunda eğitime devam ediyorlar.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, çadır kente yaptığı ziyareti sırasında, "Çocuklarımızın eğitim ve öğretimden mahrum kalmamaları için her yıl gerçekleştirdiğimiz uygulama bu sene de devam ediyor. Çadırkent İlkokulunda okuyan öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kırtasiye yardımlarında bulunduk" dedi.

Çadır kentte yaşayan fakat okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için her gün 18.00-20.00 saatlerinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  bünyesinde okuma yazma kursunun da açıldığını belirten Yılmaz, "Okuma yazma kursu ve ilkokulda derse girecek öğretmenlerin görevlendirilmesi yapılmıştır" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erol Karaömeroğlu Şereflikoçhisar Ramazan Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title