Haberler

Çadırda Yaşam, El Arabası ile Hastane Yolculuğu

Sivas'ta derme çatma çadırda yaşayan 70 yaşındaki Aslan Uluhan kanser olan hayat arkadaşı aynı yaştaki Esme Taştan'ı iğne yaptırmak için her gün 1 kilometre uzaklıkta bulunan hastaneye el arabası ile götürüyor.

Sivas'ta derme çatma çadırda yaşayan 70 yaşındaki Aslan Uluhan kanser olan hayat arkadaşı aynı yaştaki Esme Taştan'ı iğne yaptırmak için her gün 1 kilometre uzaklıkta bulunan hastaneye el arabası ile götürüyor. Demircilerardı Mahallesi'nde yaşayan Aslan Uluhan, hiç bir geliri olmadığı ve aynı zamanda işsiz olduğu için ev kirasını ödeyemeyince bu yılın Ocak ayında ev sahibi tarafından oturduğu evden çıkarıldı. Bunun üzerine Uluhan imam nikahıyla birlikte yaşadığı Esme Taştan'ı da alarak Kızılırmak Mahallesi'nde boş bir arazide kurdukları çadırda yaşamaya başladı. Eşi Esme Taştan ile birlikte çadırda yaşamaya devam eden Uluhan aynı zamanda kolon kanseri olan eşi Esme Taştan'ı ise her gün bir kilometre uzaklıkta bulunan Devlet Hastanesi'ne el arabası üzerinde götürüp iğne yaptırıyor. El arabasının üzerine yerleştirilen yatakta oturarak araç trafiğinin arasından geçerek hastaneye giden Esme Taştan, gelirleri olmadığı için ilaç almakta bile zorlandıklarını söyledi. Daha önceleri hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirten Aslan Uluhan, İkimizde ihtiyarız. Hiç bir şey yapmıyoruz. Burada bu çadırda yaşıyoruz. Çevrede bulunanlar yiyecek getiriyor, onları yiyoruz. Her hangi bir işim yok. Eşim kanser hastası olduğu içinde günlük el arabası ile hastaneye iğneye götürüyorum. Hiç kimsemiz yok. Tek isteğimiz bir evimizin olması. Ev olmazsa burada kalmaya devam edeceğiz. Burada ölüp gideceğiz. dedi. Ramazan ayı olması nedeniyle zorlandıklarını belirten Uluhan, Yapacak bir şeyimiz yok. Kaderimiz böyleymiş. Bir evimiz olsa eşimi eve bırakırım, ben de gider el arabası ile çöp, hurda toplarım. Bir ekmek parası çıkarırım. Ama yok. Buraya bağlıyız, bir yere de gidemiyoruz. diye konuştu. Uluhan, yardım alabilmek için Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduklarını ve sonuç beklediklerini belirtti. Çiftin tek çocukları olan 26 yaşındaki Murat Uluhan'ın ise geçen yıl kendini asarak intihar ettiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title