Haberler

Çadır Kuran Öğrenciler, Hakim Karşısına Çıktı

Edirne'de izinsiz çadır kurup oturma eylemi yapan ve haklarında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan dava açılan 7 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Edirne'de izinsiz çadır kurup oturma eylemi yapan ve haklarında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan dava açılan 7 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Hakim Ünal Bilgili başkanlık yaparken, tutuksuz sanıklardan S. F, S. B, Y. F, M. U, D. Ç ile sanık avukatları katıldı.

Sanıklardan S. B savunmasında yasa dışı bir eylem yapmadığını eylemin yasal çerçeve içerisinde yapıldığını belirterek mahkeme başkanından beraatını istedi. Diğer sanıklarda, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek yasa dışı bir eylem yapmadıklarını savundular.

Mahkeme heyeti eksik dosyaların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Öğrenciler hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu arada, öğrenciler duruşma sonrası Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına konuşan Gökhan Aytaç, "verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için hedefimizdeki limana giden yoldaki boranlara dayanmak zorunda olduğumuzun her daim bilincindeyiz" dedi.

Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir grup öğrenci, 6 Mayıs 2011 tarihinde Edirne İlhan Koman Parkı'nda

"parasız eğitim" ve terör örgütü olmak suçundan tutuklu bulunan Ferhat Tüzer ve Berna yılmaz'ın serbest bırakılması için izinsiz eylem yapmış, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title