Haberler

Akçakale'deki Çadır Kentin Çocukları Hafızlığa Merak Sardı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki Suriyeli çocuklar, hafızlığa merak sardı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki çocuklar hafızlığa merak sardı.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilerin çocukları hafızlığa merak sardı. Çadır kentte yaklaşık 2 bin çocuğun Kur'an eğitimi aldığı ve her ay 200 çocuğun hafızlığa geçiş yaptığı ifade edilirken, en az beş cüz ezberleyen çocuklara belge verilip ödüllendiriliyor.

Tesislerde düzenlenen hafızlık yarışması sorumlusu Suriyeli mülteci Mahmut Ticen, "Öncelikle bu hafızlık yarışması 5 yaş üzeri çocuklar arasında yapılmaktadır. Yaklaşık 2 bin talebemiz arasında hafızlığa geçmiş olan 100 erkek ve 100 kızımız arasında gerçekleşecektir. Bugün burada sadece her mahalleden 4 ve 5 kişi getirildi. Toplam 50 hafızımız yarışacak. En fazla cüz ezberleyene hediyesi ona göre olacaktır. Hafızlarımıza bugün burada hafızlık belgelerini takdim edeceğiz. Çadır kentte Kuran halkası hizmetleri devam edecekti. Bizlere bu imkanı sunan ve bu fırsatı tanıyan çadır kent yönetimine teşekkür ederiz" dedi.

Öte yandan hafızlık yarışmasına katılan çocukların sıra beklerken çok heyecanlı oldukları görüldü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title