Haberler

Çadır Kentte 30 Bin Mülteciye Kışlık Battaniye Dağıtımı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan sığınmacılara kışlık battaniye dağıtımına başlandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan sığınmacılara kışlık battaniye dağıtımına başlandı.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ailelere kışlık battaniye dağıtımına başlandı. Çadır kentte barınan ve sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli mültecilere, mahalle sırasına göre battaniye dağıtımına başlandı. Aile bireyi sayısına göre battaniye alan sığınmacılar, battaniyelerle kışın soğuğundan korunmaya çalışacak..Kış ayının yaklaşması üzerine ailelerin soğuktan etkilenmemesi için yapılan çalışmayla yaklaşık 30 bin kişiye kışlık battaniye dağıtılmış olacak. Çadır kente daha önce gelen mültecilere ise aile bireyi sayısına göre üç kıştır battaniye dağıtımı yapıldığı ifade edildi.

Sığınmacılar mahalle sırasına göre lojistik birimine gelerek, aldıkları belge ile ambardan battaniyelerini alıyor. Dağıtımlar hafta sonuna kadar devam edecek.

Battaniye dağıtımı ile ilgili açıklama yapan kamp müdürü Hüseyin Ortaç, "Akçakale Süleyman Şah konakalama tesislerinde barınan ve sayıları 30 bin kişiye ulaşan sığınmacı kardeşlerimize kışlık battaniye dağıtımına başladık. Yaklaşık olarak 30 bin kişiye battaniye dağıtmış olacağı. Her aile ferdine bir battaniye vereceğiz. İnşallah bu battaniyelerle kışın soğuğundan korunmuş olur. Battaniye dağıtımı olarak 30 bin battaniye dağıtmış olacağız. Battaniye dağıtımı ile birlikte kardeşlerimiz kış ayının soğuğundan korunmuş olacaklar"dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title