Haberler

Çadır Kentte 12 Ek Derslik Yapılıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim alanına 12 derslik ek bina yapımına başlandı.

Çadır Kentte 8 bine yakın öğrencinin bulunduğu ve bu yılki eğitim ve öğretim yılında sıkıntı yaşanmaması için ek ders ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle, eğitim alanına 12 ek derslik bina yapımına başlandığı ifade edildi. 30 bin Suriyeli mülteciyi barındıran ve Türkiye’nin en büyük çadır kenti olan Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri, mültecilere yönelik çok yönlü hizmetleriyle göz dolduruyor.

1 Ekimde eğitim ve öğretime başlayacak Süleyman Şah Çadır Kent, 8 bin öğrencisiyle adeta tek başına bir çadır kentti andırıyor. Çadır kent müdürü Hüseyin Ortaç, “Çadır kentimizde 1 Ekimde eğitim ve öğretime başlayacağız. Ancak derslik sıkıntısı yaşamamak için Çadır kentimize AFAD tarafından 12 derslik ek bina yapılıyor. Eğitim alanımızda olası bir yer sıkıntısına karşın bu binamız hazır hale getirilecektir. Yapılacak ek bina prefabrik türünden yapılacaktır. Bu binamızda A'dan Z'ye kadar her şey düşünülmüş. Bayramdan sonra inşallah binamız hizmete girecektir"dedi. 

MEHMET DİKEÇ 

ŞANLIURFA 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title