Haberler

Çadır Kent'de Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı

Adıyaman Çadır Kent Konaklama Tesisleri’nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Adıyaman Çadır Kent Konaklama Tesisleri'nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Adıyaman Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine; Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Müftü Yardımcısı, Musa Çiftçi, Hafız Ahmet Sarıkaya, kamp yönetimi ve Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi Kutlu Doğum Haftasının anlam ve önemini anlatarak, "Suriye'deki bu durum, bizleri ve İslam ülkelerini derinden üzmüştür. Ancak her ne pahasına olursa olsun bizler sizlerin yanındayız. Ülkenizdeki bu sıkıntının bir an evvel bitmesi için dua ediyoruz. Gerçek kardeşliğin ırkla değil dinle, İslam'la olacağına inanıyoruz. Türkiye'de her sene Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu bir kutlamayla, bizler de Nisan ayı 14 ile 20 tarihleri arası Peygamberimizi anıyoruz. O bize kardeşliği, paylaşmayı, vefayı, mazluma sahip çıkmayı öğretmiştir. O'nun getirdiği yüce öğretiler insanlığa ışık saçarak, günümüze kadar bu ışığı bizleri aydınlatmıştır" dedi.

Çadır kentte düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar, ilahiler, şiirler, dualar ederek duygu dolu anlar yaşattı. Mülteciler etkinliğe yoğun ilgi göstererek hep birlikte Suriye'deki zulmün sona ermesi için dua edildi. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, çadır kentte tatlı da ikram edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sarıkaya Musa Çiftçi Adıyaman Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title