Haberler

    Cadı Kazanı

    Geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan başarılı oyunlardan "Cadı Kazanı", 20 Aralık'ta Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde.

    Geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan başarılı oyunlardan  "Cadı Kazanı", 20 Aralık'ta Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde...

    İstanbullu tiyatroseverlerin en son 45 sene önce Cüneyt Gökçer rejiisiyle izlediği "Cadı Kazanı", geçtiğimiz sezon Tiyatro Tatavla ile bir kez daha canlandı. Eraslan Sağlam'ın rejisiyle seyirci karşısına çıkan "Cadı Kazanı" sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gördü ve kaplı gişe oynadı. Tiyatro Tatavla, kendi sahnesi Tatavla Sahne'de bu sezon da Arthur Miller'ın unutulmaz oyununu tiyatroseverlerle buluşturuyor.

    "Yanıyor, alev alev yanıyor dünya! Şeytanın ayak seslerini duyuyorum, geliyor. İşte... Elli çeşit suratıyla görüyorum onu! Benim suratım onun suratı! Seninki Danforth, seninki de onun suratı! İnsanları cehaletten kurtaracak olanların gevşemesi yüzünden, benim gibilerin gevşemesi yüzünden, sizin gibilerin, yalana bile bile gerçek diyen sizin gibi kara vicdanlı insanlar yüzünden, Allah lanet ediyor soyumuza! Yanacağız, hep birlikte yanacağız Allahın ateşinde!" Arthur Miller / Cadı Kazanı

    Yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller'in toplumsal eleştirileri Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi'nin dikkatini çekti. Miller, Cadı Kazanı'nda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy'yi eleştirdi. 1950 McCarthy dönemini, Salem'de 1692 yılında cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller, aynı komite tarafından pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edildi.

    Yönetmenliğini Eraslan Sağlam'ın yaptığı oyunda usta oyuncularla genç oyuncular aynı sahnede buluşuyor. 15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Eraslan Sağlam gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Murat Yılmaz, Şebnem Usanmaz, Ekrem Arslandağ, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Başak Kalkan ve Eka Gelashvili eşlik ediyor.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Cüneyt Gökçer Arthur Miller Zübeyde Hanım Eskişehir Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title