Haberler

Çad'da İntihar Saldırısı

Çad'da Boko Haram militanı olduğu sanılan iki kişi intihar saldırısı düzenledi.

Çad'da Boko Haram militanı olduğu sanılan iki kişi intihar saldırısı düzenledi.

Güvenlik yetkilileri, Çad Gölü'ndeki Kaiga Ngouboua'da bulunan askeri kampın önünde düzenlenen intihar saldırısında saldırganlar dışında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Öte yandan adli yetkililer, iki ay önce Çad'ın başkenti Encemine'de peş peşe düzenlenen intihar saldırısında parmağı olduğu düşünülen ve tutuklanan 60'a yakın kişiden 10'unun yargı önüne çıktığını ifade etti.

Hükümet, 15 Haziran'da Encemine'de peş peşe düzenlenen saldırıda 27 kişinin öldüğünü, 100'e yakın kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Güvenlik yetkilileri, saldırganlardan birinin kadın olduğunu ve intihar saldırılarının Boko Haram örgütünün izlerini taşıdığını söylemişti.

Çad güvenlik yetkilileri, söz konusu dönemde çok sayıda kasabaya saldırı düzenleyen Boko Haram'ın onu yok etmekte kararlı olan ordu karşısında zayıfladığını ileri sürmüştü.

Ülkede son dönemde saldırılarını arttıran örgüt bu ay başında ordunun düzenlediği operasyonda büyük darbe almış, 100'den fazla militanı öldürülmüştü.

Boko Haram'a karşı mücadele kapsamında Çad bölgeye binden fazla asker konuşlandırdı.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu.

Müdahale gücü görev başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title