Haberler

Çaçoy ve Ç'engel'de Sertifika Sevinci

Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler ve İŞ-KUR işbirliğiyle yürütülen Çankaya Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi (ÇAÇOY) ve ÇENGEL Kafe servis hizmetleri eğitimini tamamlayan 21 genç sertifikalarını aldı.

Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler ve İŞ-KUR işbirliğiyle yürütülen Çankaya Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi (ÇAÇOY) ve ÇENGEL Kafe servis hizmetleri eğitimini tamamlayan 21 genç sertifikalarını aldı. Velilerin de katılımıyla gerçekleşen tören, renkli anlara sahne oldu.

Engelli bireylerin sosyal hayata ve istihdama katılımı için ürettiği projelerle örnek olan Çankaya Belediyesi, Çankaya Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi'nin (ÇAÇOY) yedinci; servis hizmetlerine yönelik eğitim veren Çengel Kafe eğitimlerinin altıncı dönemini başarıyla tamamladı. İki ayrı kursta eğitim gören 21 genç, sertifikalarını ailelerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı renkli bir törenle aldı. Çankaya Belde A.Ş. Genel Müdürü Erhan Özer'in de katıldığı sertifika töreninde gençlerin sevinci ve ailelerinin gururu görülmeye değerdi.

İki ayrı kurs boyunca servis hizmetleri ve ahşap oyuncak yapımı konusunda mesleki eğitim gören gençler, sertifikalarını Belde A.Ş. Genel Müdürü Erhan Özer, Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yusuf Kaya, kurs öğretmenleri ve diğer katılımcıların elinden aldı.

Törende konuşan Genel Müdür Erhan Özer, Çankaya Belde A.Ş. bünyesinde, Sosyal Projeler Merkezi aracılığıyla böyle önemli bir kursa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyleyerek "Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Bugün kursu başarıyla bitirip sertifika almaya hak kazanan tüm gençlerimizi ve ailelerini kutluyorum" dedi.

Törenin ardından sertifikalarıyla fotoğraf çektiren öğrenciler mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Başarılı geçen eğitim yılını dans ederek kutlayan gençler, neşeli ve sempatik tavırlarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi ve İŞ-KUR işbirliğiyle yürütülen ÇAÇOY ve Çengel Kafe projeleri, 5 yılı aşkın süredir engelli gençlerin meslek öğrenmelerini sağlıyor, mezun gençlere iş bulmaları konusunda destek veriyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title