Haberler

BYEGM'den Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi

Güncelleme:

BYEGM tarafından başlatılan proje kapsamında MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında fotoğraf arşivi paylaşımı protokolü imzalandı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) arasında fotoğraf arşivi paylaşımı protokolü imzalandı.

BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, protokol imza töreninde, kurumun başlattığı Ulusal Fotoğraf Portalı projesi kapsamında ilk adımı attıklarını belirtti.

Daha önce kurum arşivindeki 450 bin fotoğrafı dijitalleştirdiklerini hatırlatan Karakaya, Türkiye'de çoğunluğu koleksiyonerlerin ve kurumların elinde olan büyük bir fotoğraf arşivi bulunduğunu ve bunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Karakaya, bu kapsamda ilk adımı YEĞİTEK'in 75 bin fotoğrafını dijital ortama kazandırarak atacaklarını belirterek, "Umut ediyorum Türkiye fotoğrafçılık tarihi açısından güzel bir adım olur" dedi.

YEĞİTEK Genel Müdür Vekili Dinçer Ateş de 1951 yılından itibaren sahip oldukları farklı konulardaki fotoğraf ve film arşivini BYEGM'ye emanet ettiklerini anlattı.

Bu protokolle, arşivin dijital kopyasını 1 milyon 150 bin öğrenci ve öğretmenin erişimine açacaklarını da belirten Ateş, bunun yanı sıra BYEGM arşivlerindeki eğitimle ilgili kısımları kullanacaklarını bildirdi.

Ateş, "Son derece önemli ve verimli bir işbirliği oldu" ifadesini kullandı.

-Ulusal Fotoğraf Portalı Projesi

Projeyle farklı yerlerde bulunan tarihsel, kültürel ve sanatsal değeri olan fotoğraf ve diğer görsel malzemelerin bir araya getirilerek dijital ortama aktarılması ve Türkiye'nin görsel hafızasının gelecek nesillere ulaştırılması planlanıyor.

Protokol ise YEĞİTEK'in arşivindeki 75 bin negatif slayt ve 5 bin 500 hareketli filmi projeye dahil ediyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Murat Karakaya Dinçer Ateş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title