Haberler

BYEGM'den 15 Temmuz Sergisi

Güncelleme:

15 Temmuz Darbe Girişimi BYEGM'nin Düzenlediği "Türk Demokrasi Tarihi Sergisi" ile Anlatılıyor

Türkiye'nin, tarihinde karşı karşıya kaldığı darbelerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası basın tarafından daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından "Türk Demokrasi Tarihi" sergisi düzenleniyor. BYEGM tarafından gerçekleştirilen "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık" programı kapsamında ülkemizde ağırlanan uluslararası basın mensupları, serginin ilk ziyaretçileri oldu. Serginin açılışına Alman basınının ve çeşitli ülkelerin medya kuruluşlarının önde gelen temsilcileri katıldı.

BYEGM merkez binasında düzenlenen serginin açılışında konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Türkiye demokrasisinin şimdiye dek çok sayıda darbeyle karşı karşıya kaldığını ve her defasında basın özgürlüğünün zarar gördüğünü ifade etti. Son 12 yılda Türkiye'de her alanda olduğu gibi basın özgürlüğü alanında da son derece önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Akarca, bu gelişmelerden memnun olmayan bazı çevrelerin FETÖ'yü kullanarak bir darbe girişiminde bulunduğunu, ancak kahraman Türk halkının bu girişimi bozguna uğrattığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin yanı sıra, Türkiye'nin darbeler tarihi ve basın tarihine ilişkin BYEGM ve Anadolu Ajansı arşivinden görsellerin yer aldığı serginin açılışında, ayrıca uluslararası basın mensuplarına Türk halkının darbecilere karşı gösterdiği demokrasi mücadelesini anlatan video sunumu da yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Akarca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title