Haberler

Buzda Hedef 4800 Öğrenci

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan 'Okuldan Buza Projesi'nin ikincisi düzenleniyor.

Bu yılki hedef ise 4800 öğrenciyi Buz pateniyle tanıştırmak.

İKİNCİSİ DÜZENLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un destekleriyle gerçekleştirdiği 'Okuldan Buza Projesi'nin bu yıl ikincisi yapılıyor. Projedeki hedef 4800 öğrenciyi buzla tanıştırmak.

HEDEF 4800 ÖĞRENCİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Spor Salonunun ev sahipliği yapacağı projede 4800 ilköğretim öğrencisinin buz sporlarıyla tanıştırılması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un teknik hazırlıklarını yürüttüğü ve eğitmen ve ulaşım için araç sağladığı projeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Buz Paten Federasyonu destekliyor. Günde 200 haftada 1000 ve 8 haftada 4800 öğrencinin buz sporlarıyla tanıştırılmasının hedeflendiği proje ikinci dönem sonuna kadar tamamlanacak.

5 EĞİTMEN GÖREVLİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un altyapısını hazırladığı ilköğretim öğrencilerine buz sporlarının tanıtılması ve sevdirilmesinin amaçlandığı projede 5 eğitmen görevlendirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Buz Pateni Antrenörlerinden Betül Çelik'in koordinatörlük görevi üstlendiği projede Eğitmen olarak Ece Ongül, Ali Yılmaz, Gamze Güner, Hasan Basri Akman ve Ali Demirboğa görev alıyor.

HER SEANSTA 40 ÖĞRENCİ

Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak buza gelmek isteyen okullar belirleniyor. İlköğretim okulları 4-5 sınıflarından 40 kişilik gruplar halinde otobüslerle okullarından alınan küçük öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporlar Salonuna getiriliyor. Görevlilerden önce patenlerini alan küçük öğrenciler daha sonra buza geçerek eğitmenler gözetiminde buzda kayma tekniğini öğrenmeye çalışıyorlar. Her seansta yaklaşık 1 saat buzda kalan 40 aşkın küçük öğrenci kendilerine bu imkanı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyor.

AKYÜREK VE UZAR'DAN ÖĞRENCİLERE ÇİLEK

Proje nedeniyle öğrencilerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Müdürü Recep Kemal Akyürek ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Buz Pateni Branş sorumlusu Murat Uzar, buz pateni antrenörlerine çikolata takdim etti. Buzda kaymayı öğrenen sporculara ise çilek dağıtan yöneticiler öğrenciler birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title