Haberler

Buzda Geleceğin Şampiyonlarını Yetiştirecek

Buz Pateni Milli Takımının başantrenörlüğüne getirilen Tuğba ?Karademir, sporculuk ve antrenörlük tecrübelerini kış olimpiyatlarında mücadele edecek sporculara aktarmayı amaçlıyor.

AYŞE YILDIZ - Buz Pateni Milli Takımının başantrenörlüğüne getirilen Tuğba ?Karademir, sporculuk ve antrenörlük tecrübelerini kış olimpiyatlarında mücadele edecek sporculara aktarmayı amaçlıyor.

Kanada'da antrenörlük yapan Tuğba Karademir, Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından, Buz Pateni Milli Takımının başantrenörlüğüne getirildi.

Buz pateni alanında 1995 yılında Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran, olimpiyat ve dünya şampiyonasında finalde yarışan ilk Türk sporcu Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da büyükler, yıldızlar ve minikler olmak üzere her kategoride iyi bir takım oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

Antrenörleri eğiteceğini, sporculara da teknik bilgi aktarmaya çalışacağını anlatan Karademir, " Kanada'da çalışıyordum. Kanada, Almanya, Amerika, İngiltere başta olmak üzere birçok uluslararası ülkelerden sporcum vardı" dedi.

Karademir, Türkiye'yi özellikle tercih ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gelecek yıllarda daha çok çalışma fırsatımız var. Artık Türk sporuna katkıda bulunmak istiyorum. Kanada'daki sistemi Türkiye'ye getirmek, başarılarımızı artırmak istiyorum. Buz pateninde geleceğin süper yıldızlarını, şampiyonlarını çıkarmaya çalışıyoruz. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne aday çok sporcumuz var. Onları seçip, federasyon olarak desteklemek istiyoruz."

"Buzda Kanada olabiliriz"

Karademir, son yıllarda her ülkeden buz branşında sporcuların yetişmeye başladığını dikkati çekti. Karademir, "Eskiden Kanada, Rusya ve Amerika varsa, şimdi Çin'den, Japonya'dan, Estonya'dan sporcular çıkıyor. Ben de Türküm, buradan çıktım. Yeni sporcularımız çok daha şanslı. Biz de ülke olarak buzda Kanada olabiliriz, o kadar zor değil" diye konuştu.

Güçlü bir milli takım oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Karademir, yetenekli sporcuları bulup, onları değerlendireceğini söyledi.

Buzda sporcuları uzun vadeli düşünmek gerektiğini belirten Karademir, "Sporcuların gelişmesi, özgüven kazanmaları için şimdiden başladık çalışmalara. İnşallah başarılı oluruz. Tesis anlamında, destek anlamında hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var" ifadelerini kullandı.

Kanada'da çocukların 4 yaşında buza adım attığını ve herkesin kayabildiğini anlatan Karademir, Türkiye'nin de bu seviyelere gelebileceğini sözlerine ekledi.

"Güçlü sporcular yetiştirmek istiyoruz"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu da buz pateninde güçlü olmak, başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini belirtti.

Tuğba Karademir'i Kanada'dan transfer etmenin bir başarı olduğunu dile getiren Okuyucu, "Güçlü takımlar oluşturarak, şampiyonalarda ve olimpiyatlarda artık altın madalya kazanmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Erzurum Türkiye Kanada Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title