Haberler

Buz Tutan Ontario Gölü Doğal Buz Arenası Oldu

Güncelleme:

Dünyanın en büyük gölleri sıralamasında 12. olan Kanada'nın Ontario Gölünün büyük kısmı şiddetli soğuklar nedeniyle donunca, doğal buz arenası haline geldi.

Büyük kısmı Kanada'nın Ontario eyaleti sınırları içinde olan Ontario Gölü, donan kısımları ile doğal buz arenası haline geldi.

Dünyanın en büyük gölleri arasında yer alan Ontario Gölü'nün donması, bir Kuzey Amerika klasiği haline gelen donmuş gölde buz hokeyi hayranlarını sevindirdi. Kanada'nın Toronto, Hamilton kentlerinden başlayıp, New York eyalet sahillerine kadar uzanan Ontario Gölü'nün koy ve kıyı şeritleri, kışın ilk soğukları ile buz tuttu.

Zaman zaman eksi 30 derecelere varan soğuklar nedeniyle gittikçe kalınlaşan göl yüzeyindeki buz, Kanadalılar için buz hokeyi, buz pateni ve buz balıkçılığı anlamına geliyor.

Özellikle haftasonları hokey sopalarını kapanların soluğu aldığı Hamilton sahilleri, çocuklarına kaymayı öğreten, buz pateni yapan ya da buzda açtığı delikten balık yakalamaya çalışanlarla doluyor.

Donan gölde, mangalını, sandalyesini ve yiyeceklerini alıp gelen kış piknikçilerine de rastlanıyor. Ülkede donan göller ve buz tutması ile ünlenen Niagara Şelaleri, yazın ilk aylarına dek bu özelliklerini koruyor. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Amerika Ontario Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title