Haberler

İpi Tutamadı, Gözden Kayboldu! Çoruh'a Düşen Çocuk Buzların Altında Aranıyor

Güncelleme:

Erzurum'da devriye gezen ekipler buz tutan nehirde bir çocuk gördüler, kurtarmak istediler. İpi tutacak gücü kalmayan 11 yaşındaki Atakan, akıntıya kapıldı ve gözden kayboldu.

Erzurum'un İspir ilçesinde yüzeyi buz tutan Çoruh Nehri'ne düşen 11 yaşındaki Atakan Zor, buzların altında kayboldu. Balık adamlar, Atakan Zor'u bulmak için buzda levyelerle delik açıp, dalış yapıyor.

POLİSLER BUZA TUTUNMUŞ OLARAK BULDULAR

İspir ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında devriye gezen polisler 25 Şubat İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Atakan Zor'u Çoruh Nehri'nde buza tutunmuş olarak gördüler.

ELLERİ TUTMAYAN ATAKAN GÖZ GÖRE GÖRE AKINTIYA KAPILDI

Vatandaşlarla birlikte olay yerine çağrılan ekipler, Atakan'ı ip atarak kurtarmak istediler. Ancak elleri soğuktan etkilenen çocuk, ipi tutacak gücü kalmadığı için akıntıya kapıldı ve gözlerden kayboldu.

BALIK ADAMLAR DONMUŞ NEHİRDE ARAMA YAPTI

Erzurum'dan İspir'e giden Arama Kurtarma Birlik (AFAD) Müdürlüğü'nde görevli balık adamlar hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ve yüzeyi buzla kaplı Çoruh Nehri'ne girdi. Ancak hayatından ümit kesilen Atakan'ın cesedini bulmak için çalışmalara karanlık ile birlikte son verildi.

40 SANTİMETRE BUZUN ALTINDA ARAMA SÜRÜYOR

Bu sabah 6 balık adam yüzeyi yaklaşık 40 santim buz tutan Çoruh Nehri'nde arama çalışmalarına yeniden başladı. Balık adamlar buzda levyelerle delikler açıyor ve suya dalarak arama yapıyorlar. Balık adamlar, buz altındaki suyun ve havanın çok soğuk olması nedeniyle çalışmaları güçlükle yürüttüklerini söyledi.

ASMA KÖPRÜYE NEDEN GİTTİĞİ BİLİNMİYOR

Atakan Zor'un fırın işçisi olan babası Yunus Zor, iki çocuğu bulunduğunu, Atakan'ın asma köprüye niçin gittiğini bilmediğini belirtti. Olay yerinde bulunan vatandaşlardan bazıları Atakan'ın buzları kırıp balık tutmaya çalıştığını, bazıları ise asma köprü üzerinde kızakla kayarken Çoruh'a düştüğünü ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum İspir 3.Sayfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (22)

kayseri li:

Ipi tut sende atla enfazla islanirsin ne bicim ekip

20
5
yanıtYanıtla
Meryem ana:

ekipte iş yok. kendilerini suya atmadıkları için gencecik çocuğun ölümünü gözleriyle gördüler şimdi vicdanınız rahat olacak mı . gözlerinizi kapattığınızda o çocuğun akıntıda sürüklenişi gelecek. Allah rahmet eylesin Cennetlik Yavrum

4
6
yanıtYanıtla
serdar:

önce can sonra canan , kurtarmaya calisirken akintiya kapilip buzlarin altina sürüklenip bogulmak var isin icinde . . adamlar dalgic deyil polis . . atakan kardesimize Allahtan rahmet ailesine sabir dileriz.

yanıt6
yanıt2
asya kanlı:

bir adam çocuğun eline dokunmuş. o adam alamadıysa bir dalgıç oraya atlayıp onu kurtarabilirdi. . . bu ihtimal 100 de 100 dü İHMAL ÇOK OLURSA DAHA ÇOK KİŞİ ÖLÜR GÖZ, GÖRE GÖRE. . .

3
5
yanıtYanıtla
İSPİRLİ BAKİ:

KARDEŞ ORADA DALGIÇ HAZIR BULUNMUYOR BİLİRMİSİN. ÇORUH NEHRİ TÜRKİYENİN EN HIZLI AKAN 1. NEHRİDİR BURASI MERKEZE 2. 30 SAAT UZAKLIKTA ÖYLE ŞIP DİYE GELEMİYOR MAALESEF ARAŞTIRIN SONRA YORUM YAZIN LÜTFEN

yanıt1
yanıt0
gh:

buzun içine at kendini kolaysa. . adamlar ellerinden geleni yapmışlardır bence. . çocuğa garezi mi var da kurtarmayacak?

8
0
yanıtYanıtla
serdar:

polis ne yapsin arkadas? gördügünüz gibi nehir buzlu , akintiya kapilip buzlarin altina sürüklenip bogulup ölmek var isin ucunda ve bu adamlar dalgic deyil polis . . önce can sonra canan. . atakan kardesimize Allah rahmet eylesin Ailesine sabir versin yarabbim. .

8
0
yanıtYanıtla
HAMZA AKPLİ:

DÜNYADA PETOL FİYATLARI 28 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ. TÜRKİYE''dE İSE DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİNİ KULLANIYORUZ TEŞEKKÜRLER AKP SENİ SEVİYORUM AKP

2
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

orda balık tutuyorlar kesin balık için gitmiştir. Yazık olmuş Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin.

7
0
yanıtYanıtla
istanbullu:

niye ip atıyorsunuzki bu olayda bitek Türkiyede vardır bunlar nerenin kurtarma ekibi göz göre göre ölüme attılar çocuğu Allah rahmet eylesin

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title