Haberler

Buz Hokeyi Federasyonu 2017 Yılına Alınan Eyowf İçin Kolları Sıvadı

Ercan ATA - ANKARA / DHA Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç arasında gerçekleşen takas sonucunda 2017 yılında Saraybosna'da yapılması planlanan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'nın (EYOWF) Erzurum'a alınması üzerine Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu çalışmalarına hız verdi.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç arasında gerçekleşen takas sonucunda 2017 yılında Saraybosna'da yapılması planlanan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'nın (EYOWF) Erzurum'a alınması üzerine Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu çalışmalarına hız verdi.

Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) önerisi üzerine iki ülkenin Başbakanı arasında yapılan anlaşmanın ardından kış sporlarının en önemlileri arasında yer alan buz hokeyi sporunda, bu kapsamda hazırlanan projelere hız verilecek.

Konu hakkında DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, 2019 yılına kalan 3 yıllık süre zarfının kısaldığını hatırlatarak, "Göreve geldiğimiz andan itibaren uzun ve orta vadede sporcu yetiştirmek adına projeleri tasarladık. Orta vadeli projelerimiz arasında 2019 EYOWF vardı ancak bu organizasyon 2017 yılına çekildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ile birlikte bu konu hakkında hazırlıklarımız vardı. Aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte EYOWF planlamalarımızı son aşamaya getirmiştik. Projelerimizi acilen revize ederek daha kısa sürede önemli işlerin altına imza atacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün destekleri doğrultusunda projelerimizi uluslararası platformda hayata geçireceğiz. Yurt dışında yaşayan Türk kökenli çocuklarımızı da bu projelerin içine çekerek 2017 EYOWF'ta başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kurulan antrenör ekibinin en kısa sürede daha da güçlendirileceğini dile getiren Bülent Akay, "EYOWF'u düşünerek sporumuza aynı zamanda genel bir katkıda sağlayacak eğitimleri başlatacağız. Almanya, Finlandiya ve İsveç Buz Hokeyi Federasyonları'ndan alacağımız destekler neticesinde hem antrenör yapımızı, hem de EYOWF'ta yarışacak yaş grubunda bulunan Türkiye'deki çocuklarımızı 2017 EYOWF'a hazırlamak üzere yurt içinde ve yurt dışında kamplar ve hazırlık maçı programlarımızı başlatacağız. Bu yaş grubundaki sporcularımızı Almanya'da Nisan ayında uluslararası bir turnuvaya yollamak üzere hazırlayacağız. Aynı zamanda benzer bir turnuvayı ülkemizde gerçekleştirmek üzere hazırlanacağız. Spor kulübü bazında maç sayılarını artırarak milli takımlar ile ilgili hazırlığımıza takviye sağlayacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi ile yapacağımız ortak çalışmalar sonucunda başarılı hazırlıklar yapacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title