Haberler

Buz Hokeyciler, Hünerlerini "Su Kayağında" Sergiledi

Buz Hokeyi A Milli Takımı, Dünya Şampiyonası B Grubu maçları için kamp çalışmalarını sürdürdüğü Kocaeli'de, su kayağı yaparak stres attı.

Buz Hokeyi A Milli Takımı, Dünya Şampiyonası B Grubu maçları için kamp çalışmalarını sürdürdüğü Kocaeli'de, su kayağı yaparak stres attı.

İzmit Belediyesi Gölkay Park Su Sporları Tesislerine gelen buz hokeyciler, su kayağıyla ekipmanlarını giydikten sonra teorik eğitim aldı.

Daha sonra eğitmenler gözetiminde göle giren hokeyciler, su kayağında hünerlerini sergiledi.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası B Grubu maçlarının Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek, şampiyonaya 6 ülkeden yaklaşık 300 sporcu ve yöneticinin katılımının beklendiğini söyledi.

Buz Hokeyi A Milli Takımının kamp çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Duman, sporcuların moral ve motivasyonları için su kayağı yapmaları üzerine İzmit Belediyesi Gölkay Park Su Sporları Tesislerine geldiklerini kaydetti.

-"Bu yıl bu grupta kalmayı hedefliyoruz"-

Türkiye'nin bu hokeyinde son yıllarda önemli gelişmeler gösterdiğini dile getiren Duman, "Son 1 yılda 4 madalya kazandık. Rakiplerimiz, Meksika, Yeni Zelanda, Çin, İsrail ve Bulgaristan yıllardır üst gruplara çıkıp inen takımlara sahip. Burada altın madalya veya tur atlama gibi beklentiler hayal olur. Rakiplerimizin dünyada üst liglerde oynayan sporcuları var. Bu yıl bu grupta kalmayı hedefliyoruz, gelecek yıl tur atlama şansımızın olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Duman, gurbetçi sporcuların milli takımda oynamaları için 2 yıl üst üste Türkiye'de oynamaları gerektiğini dile getirerek, 6-7 hokeycinin bu yıl söz konusu süreyi tamamlayacağını bildirdi.

Kocaeli'de önemli organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Duman, 21 Nisan'da başlayacak organizasyona Kocaelililerin Milli Takımı desteklemesi gerektiğini söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: AA / Spor

İzmit Belediyesi Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title