Haberler

Büyüleyici Aşkın Hikayesi Zorlu'da Başladı!

Sahne sanatlarının en saygın kuruluşlarından Royal Opera'nın global prodüksiyonu, Grand Opera'nın en sevilen eseri La Bohème; uluslarası üne sahip tiyatro ve opera sanatçıları, Türkiye'den profesyonel sanatçılar ve genç yeteneklerin bir araya geldiği yaklaşık 150 kişilik kadro ile izleyiciyle buluştu. İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği gala gecesine Emre Kınay, Lale Mansur, Nurseli İdiz, Ece Vahapoğlu gibi ünlü isimler de katıldı. Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen galayı Royal Opera House müdürü Cormac Simms de izledi.

Royal Opera sanatçıları ve Simge Büyükedes sahnede!

Besteleriyle 19 ve 20'inci yüzyıla damgasını vuran Giacomo Puccini'nin müziği ve dönemin ünlü yazarı Henri Murger'in unutulmaz aşk hikayesini anlatan La Bohème'in Zorlu'daki sahnesini İngiliz tiyatro yönetmeni Richard Jones yönetiyor. Royal Opera House sanatçıları David Butt Philip (Rodolfo), Simge Büyükedes (Mimi), ZhengZhong Zhou (Marcello), Madeleine Pierard'ın (Musetta)sahne aldığı eserde başroldeki Mimi'yi ise Türkiye'nin dünyaca ünlü sopranosu Simge Büyükedes seslendiriyor. 80 kişilik koronun eşlik ettiği sahnelerdeki orkestrayı ise Cem Mansur yönetiyor.

Asırlık kostümler ile görkemli bir sahne!

Royal Opera House tarafından ilk kez 1974 yılında sahnelenen bu kült prodüksiyonunda kullanılan kostümlerin çoğu 40 yıllık bir geçmişe sahip. Geçmişi 100 yıla dayanan kostümler ise, eskilerin geri dönüşümü ile yeniden yaratılmış. İstanbul'da sahnelenen prodüksiyonda, 1974 yılında ilk sahnelendiğinde tasarlanan 200'ün üzerinde kostüm bulunuyor. Kalabalık bir koronun eşlik edeceği gösteri sahne dekoru ve kostümleriyle göz dolduruyor. Gösterinin arka planında ekibe 20 kostüm sorumlusu, 20 ses, ışık ve aksesuar sorumlusu ile 20 sahne sorumlusundan oluşan yaklaşık 60 kişilik teknik ekip destek oluyor.

Bohem hayatı içinde hüzünlü olduğu kadar eğlenceli bir aşk!

Soğuk bir Noel akşamında Paris'te eski bir apartmanın çatı katında başlayan bir aşk hikayesi... 19 ve 20'inci yüzyılın ünlü yazarı Henri Murger'in romanından uyarlanan, döneme damgasını vuran Giacomo Puccini'nin besteleriyle sahnelenen La Boheme, yoksul bir sanatçı muhitinde bohem hayatı sürdüren Rodolfo ile Mimi'nin dillere destan aşkını anlatıyor. Hüzünlü olduğu kadar eğlenceli öyküsüyle izleyiciyi büyüleyen ve opera sanatlarının saygın kuruluşu Royal Opera'nın tecrübesiyle Türkiye'de ilk kez sahnelenen La Boheme'i kaçırmayın!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Giacomo Puccini Henri Murger Lale Mansur Türkiye Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title