Haberler

Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi'nin Yapımı Devam Ediyor

Bolu Belediyesi tarafından Büyüksu Deresi’ne yapılan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bolu Belediyesi tarafından Büyüksu Deresi'ne yapılan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bolu Belediyesi'nin Olimpiyat ve Spor Kompleksi'nin 4. etabı olan çalışma Ocak ayında sona bitecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Proje ile Bolu'da yaşayanların deniz özlemini gidermeyi ve Bolu'yu su sporlarının da merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bolu'da Karacasu yolundaki Büyüksu Deresi üzerine planlanan sahil projesinde su sporları, kürek ve kano yarışlarının yapılabilecek. Ağustos ayında başlanan inşaat çalışmalarının Ocak ayında tamamlanacağı açıklandı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL olan proje kapsamında yaklaşık 140'ın üzerinde gölü olan Bolu'ya, su sporlarının da yapılabileceği bir göletin yanı sıra sayfiye ve rekreasyon merkezi kazandırılacak.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi kapsamında oluşturulacak gölette, yüzme imkanının yanı sıra kürek ve kano gibi su sporları da yapılabileceğini söyledi. Yılmaz, "Proje ile Bolu'da yaşayanların deniz özlemini gidermeyi ve Bolu'yu su sporlarının da merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Maliyeti yaklaşık 3 bin TL olan geçtiğimiz Ağustos ayında başlanan proje inşaatının 2016 Ocak'ta bitmesini planlıyoruz. İnşaatın tamamlanmasının ardından projenin peyzaj çalışmalarına geçilecek. Peyzaj çalışmalarının da önümüzdeki yıl bitirilmesi hedefliyoruz. Bolu'nun tüm olimpik sporların merkezi haline gelmesi hedefiyle bir dizi proje başlattık. Olimpiyat ve Spor Kompleksi Projesi bu hedefe giden önemli bir başlangıç. Bu kompleksin 4. etabında yer alan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi bütünüyle hayata geçtiğinde Bolu su sporlarının da merkezi haline gelecek" dedi. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Karacasu Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title