Haberler

Büyükşehirli Halk Oyuncular Muhteşemdi

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyespor'lu Halk Oyuncular, yeni gösterileriyle bu yılda Kocaeli İl birincisi olarak, gruplara katılma hakkını elde etti.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen Kocaeli Halk Oyunları İl Birinciliği Atatürk Spor Salonu'nda hafta sonu yapıldı. Geleneksel Düzenlemeli ve Geleneksel Dal Düzenlemesiz olarak yapılan şampiyonada Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere toplam sekiz kategoride yapıldı. Şampiyonaya 15 kulüp 31 ekiple katıldı.

İLGİ BÜYÜK OLDU

Halk Oyunları Federasyonu tarafından görevlendirilen Jüri üyeleri seçici komitede yer aldı. Şampiyonayı Halk Oyunları Federasyonu As Başkanı Hüseyin Güler, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Milli eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın ve geçtiğimiz yıllar olduğu gibi bu yılda Atatürk Spor salonunu hınca hınç dolduran binlerce izleyici takip etti.

SEYİRCİLER,17 YÖREYİ İZLEDİ

Müsabakalarda Ardahan, Ağrı, Artvin, Manisa, Kırklareli, Üsküp, Trabzon, Rize, Muş, Diyarbakır, Kütahya Tekirdağ, Kafkas, Erzurum, İzmir, Manisa ve Gaziantep yörelerinin oyunları halk oyunları ekiplerince sergilendi. Müsabakalarda Geleneksel Dal Düzenlemeli Miniklerde; Ardahan yöresi oynayan ve 85,67 puan alan Gölcük Belediye spor şampiyon oldu.

BÜYÜKLERDE ŞAMPİYON, BÜYÜKŞEHİR OLDU

Müsabakalarda Geleneksel Yıldızlarda; Ağrı yöresi oynayan Polisan İlköğretim Okulu 90,30 puanla, Gençlerde; Üsküp yöresi oynayan ve 87,33 Paun alan Nikomedya Halk dansları Topluluğu Büyüklerde; Artvin yöresi oynayan ve 90 puan alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor kulübü şampiyon oldu.

YAYLA TADINDA GÖSTERİ

Halk Oyunları'nda da Türkiye çapında zirvede olan ve geçtiğimiz yıl yapılan Kocaeli şampiyonasının yanı sıra, Horon ekiplerinde Türkiye şampiyonu olan, Karma Ekiplerde ise Türkiye ikincisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor halk oyunları ekibi bu yılda Kocaeli birincisi olmayı başardı. Artvin sahne düzenlemesi oyununu sergileyen mavi beyazlı halk oyuncular, bu yıl büyük bir proje hazırlayarak, izleyenlere yayla tadında gösteri sundular.

EKİP 32 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Yenilenen kostümleri, sahne düzenlemesi, görsel enstrümanları ve oyun müziğiyle Atatürk spor salonunu dolduran binlerce izleyeni mest eden mavi beyazlı halk oyuncular, Kocaeli birincisi olarak ilk zorlu etabı geride bıraktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Murat İskenderoğlu nezaretinde 16 erkek 16 bayan olmak üzere 32 kişiden oluşan mavi beyazlılar, bu yıl Türkiye şampiyonluğunu yeniden kazanmak istiyor.

HALAY VE HORON AĞIRLIK AĞIRLIKLI

Halay ve Horon yöresi oyunlarının ağırlıklı olduğu şampiyonada; Geleneksel Dal Düzenlemesiz Miniklerde; Ağrı yöresi oynayan Darıca Belediyespor kulübü 85,50 puanla, Yıldızlarda Kütahya yöresi oynayan Armelit Gençlik Spor Kulübü 88,50 puanla, Gençlerde; Gaziantep yöresi oynayan ve 88,33 puan alan Kocaeli Eğitim Gençlik Spor Kulübü şampiyon oldu.

BÜYÜKLER ÜÇ AYRI KATEGIORİDE YAPILDI

Horon; bar ve Diğer olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan Büyükler Düzenlemesiz halk oyunları ise izleyenleri mest etti. Horonda Büyüklerde; Trabzon yöresi oynayan ve 89,77 Puan alan Armalit Gençlik Spor kulübü, Büyükler barda Erzurum yöresi oynayan ve 89 puan alan Sanatsal Gençlik spor kulübü, Diğer dallarda Kütahya yöresi oynayan ve 92 puan alan Armalit Gençlik spor kulübü Kocaeli birincisi oldu.

NİSAN'DA ŞAMPİYONAYA KATILACAKLAR

Dereceye giren spor kulüplerine müsabakaların ardından protokol tarafından ödülleri verildi. Şampiyonada ilk sırayı alan takımlar 4-6 Nisan tarihleri arasında çeşitli illerde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Kocaeli adına müsabakalara katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kütahya Artvin Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title