Haberler

Büyükşehire Büyük Projeler

Güncelleme:

Cengiz Ergün, Manisa TV ekranlarından yayınlanan 'Manisa Kazansın' adlı programın konuğu oldu.

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa TV ekranlarından yayınlanan 'Manisa Kazansın' adlı programın konuğu oldu. Büyükşehirde ilçelere yapılacak projeleri açıklamaya devam eden Ergün, Ahmetli, Sarıgöl, Alaşehir ile tüm ilçelere yapılacak projelerinin tanıtımını yaptı. Ergün, her ilçeye büyükşehir hizmet binası ve yaşlılar için Yaşam Evi projelerinin yanında Ahmetli Alahıdır'a Amatör Spor Kulüpleri Kamp Merkezi, Sarıgöl'e Gençlik Merkezi ile pazaryeri ve kapalı otopark, Alaşehir'e ise ototerminal binası müjdelerini verdi.

Manisa TV ekranlarında yayınlanan 'Manisa Kazansın' programının konuğu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün oldu. Manisa'da ortaya koydukları hizmetlerin artık il bütününde gerçekleşeceğini belirten Ergün, kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi. Manisa ve 17 ilçesine yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulunan Ergün, "Yeni projelerimiz var. Bunlardan ilki her ilçeye büyükşehir hizmet binası yapılacak. 15 ilçede bulunan ilçe belediye binaları mevcut hizmetlerine devam edecekler. Ancak en kısa süre içerisinde belirlenecek olan yerlerde büyükşehir hizmetlerini vermek için, binalar yapılacak. Ulaşım Müdürlüğü, Su İşleri, mezarlık defin işlemleri, itfaiye hizmetleri, ilaçlama hizmetleri. Bu hizmetlerin hepsi büyükşehirde. Otopark tarzı projeleri yapmak büyükşehirde. Park ve bahçelerin bakımı büyükşehirde. Bir geçiş süreci yaşanacak. Tabii ki de bu süreçte sıkıntılar yaşanacaktır. O yüzden biz bu sıkıntıları yaşayacağımızı ön görerek, bütün müdürlüklerimizde bu adaptasyon çalışmalarını başlattık. Hemen hemen bütün müdürlüklerimiz çalışmaları tamamlama noktasına geldi. Bütün bu nedenleri göz önüne alarak, ilçelere bu hizmet binalarını yapmak olmazsa olmaz" dedi.

Sporun adresi Ahmetli olacak

Ahmetli'nin Alahıdır Beldesi'ne Amatör Spor Kulüpleri Kamp Merkezi yapılacağını belirten Ergün, "Ahmetli'ye ait iki projemiz var. Birisi de budur. Orada şu anda İl Özel İdaresi'ne ait olan ve büyükşehire geçecek olan bir alan var. Bu alan yaklaşık 100 dönüm civarında. Bu kamp merkezini Ahmetli'nin bütün mahalleleri kullanabilecek. İçinde futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve kapalı salon bulunan bir spor kompleksi olacak. Bu projeyi Ahmetli'den aldığımız talep üzerine hazırladık. Biz şu süreçte projelerimizi hazırlarken, ilçedeki eksiklikleri göz önünde bulundurarak, hazırlıyoruz" dedi.

Sarıgöl'e iki dev proje

Sarıgöllüleri sevindirecek 2 projeyi de Manisa TV ekranlarından müjdeleyen Ergün, " Sarıgöl'ün ilçe merkezine girerken, çok güzel bir yer var. Benim de bizzat gördüğüm bir alan. Sarıgöl'e bir gençlik merkezi kazandıracağız. Yerin konumu ve durumuna göre bir proje hazırladık. Manisa'da yaptığımız gençlik merkezinin bir örneği. Her türlü sosyal çalışmalar ve eğitimler bu merkezde gerçekleştirilecek. Sarıgöl için bir projemiz daha var. Bu proje de çok önemli. Sarıgöl pazaryeri ve kapalı otopark projesi. Şu an Sarıgöl'de yaşanan en büyük sıkıntılara çözüm olacak. Bu projenin de yeri belli. Alanına göre projesi çizildi. Hayali yerlerle çalışmıyoruz. İnşallah Sarıgöl'de bu projeyi hayata geçireceğiz. Sarıgöl'den şu anda çok güzel haberler alıyoruz. İnşallah Necati Başkan oranın belediye başkanı olacak" diye konuştu.

Yaşlılar ve kadınlar için önemli projeler

Alaşehir ilçesine otogar yapılacağını da müjdeleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, "Sıradaki projemiz Alaşehir'le ilgili. Bu projenin de yeri belli. Alaşehir'e bir otogar kazandıracağız. Alaşehir'in bu konuyla ilgili çok büyük bir sıkıntısı var. Allah nasip ederse, büyükşehir kapsamında Alaşehir'e bir oto terminal binası kazandıracağız. Ayrıca bu gecenin son projesi olarak ihtiyacı olan ilçelerimize Yaşam Evi projemiz var. Yaşlılarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Bu konuda çeşitli ilçelerden talepler alındı. Eksik olan ilçelerimiz var. Yaşlılarımızın bakımının sağlanacağı binalar yapacağız. Tabii kadın bakım evlerinden bahsetmiyorum. O ayrı bir projemiz. Nasip olursa önümüzdeki hafta içerisinde bütün Manisa için yapmış olduğumuz projelerin tanıtılacağı bir kitapçık çıkacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Ahmetli Sarıgöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title