Haberler

Büyükşehirden Süt Üreticisine Destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, süt sığırcılığı yapan üreticilere katkı sağlamak amacıyla Soğuk Süt Zinciri Projesi kapsamında 206 çiğ süt soğutma tankı aldığı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, süt sığırcılığı yapan üreticilere katkı sağlamak amacıyla Soğuk Süt Zinciri Projesi kapsamında 206 çiğ süt soğutma tankı aldığı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerin ekonomik ve sosyal yönden çok daha güçlü olmaları için desteklerine bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Süt sığırcılığı yapan üreticilerin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmeleri ve üretilen sütleri daha sağlıklı ve daha hijyen ortamlarda satabilmeleri için hazırladıkları "Soğuk Süt Zinciri" projesinin önemine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sütün içinde bulunan mikroorganizmalar sağımdan sonraki iki saat içinde soğutulmadığı takdirde çoğalarak sütün kalitesini bozmaktadır. Çiğ sütün doğal halini koruyabilmesi için sütü sağar sağmaz hızlı bir şekilde soğutmak gerekir. Bu işlem hem sütün kalitesini artıracak hem de süt üreticisi hemşehrilerimizin üretimlerini değerlendirebilmelerine imkan verecektir. Bu projeyle süt konusunda Kayseri'yi önemli bir merkez haline getireceğiz. Projemiz tıpkı tarıma can suyu projemizle verdiğimiz tarım araçları gibi Türkiye'de bir ilk olacak."

Çelik, proje kapsamında 206 çiğ süt soğutma tankı aldıklarını ve bu tankları Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla süt üreticilerinin hizmetine sunacaklarını dile getirerek, bu projeyle çiğ sütün kalitesinde, hijyenik üretiminde ve üretilen çiğ süt miktarında, dolayısıyla da çiftçilerin litre başı kazançlarında artış olacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title