Haberler

Büyükşehirden Önemli Adımlar

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 28 Eylül Pazar günü Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenecek olan 'Üzüm Şenliği' etkinlikleri için 50 bin lira nakit yardım yapacak.

Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesi'nde Cemevi'nin yapım işinin 1 milyon 500 bin liralık kısmının da Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacağını kaydeden Başkan Kocamaz, "Macit Özcan Spor Kompleksi, şu anda maalesef amacına uygun bir kullanım içerisinde değil. Macit Özcan Spor Tesisi, maddi anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi üzerinde bir kambur. Bu tesisin yıllık geliri 600 bin lira, yıllık gideri ise 6 buçuk milyon lira. Gideri, gelirinin 10 katı olan ve zarar eden bu tesisin kiraya verilmesi, en azından bu tesisi zarar etmekten kurtaracaktır." dedi.

Başkan Kocamaz, kent merkezinde yer alan ve kent dokusunu oluşturan Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı gibi yerlerde restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Şu anda Azakhan için de görüşmeler yapıyoruz. Gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak Azakhan'ı alıp restore ederek, tekrar Mersin'e kazandırmak istiyoruz. Bunu yapabilirsek, Ulucami'nin etrafındaki yenileme çalışmalarını da oraya taşıyacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Macit Özcan Üzümlü Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title