Haberler

Büyükşehirden İhtiyaç Sahiplerine "Sosyal Kart"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk etapta bin ailenin faydalanacağı "Sosyal Kart" projesini tanıttı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk etapta bin ailenin faydalanacağı "Sosyal Kart" projesini tanıttı. Türel, gıda, temizlik ve kırtasiye harcamalarının yapılacağı karta, iki kişilik aile için 50, 3 kişilik aile için 75, 4 kişilik aile için başlangıç olarak 100'er lira yatırılacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerinden "Sosyal Kart"ın tanıtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Türel, konuşmasına seçimlerden önce belediyeciliğinin her alanında iddialı olacaklarını ve sosyal belediyecilikte çığır açacaklarını hatırlatarak başladı. Sosyal belediyeciliğin AK Partili belediyelerde önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Türel, "Sosyal belediyecilik alanında geçmişte çok önemli çalışmalara imza attık. 2004-2009 yılları arasında engelli rehabilitasyon merkezimizin inşaatını başlattık, temelini attık, yüzde 80-90 tamamladık. Evde bakım hizmeti ihtiyaç sahiplerin yardım başlatmıştık, yarım kalmıştı. Bu dönem bir yıl içinde rehabilitasyon merkezimizi engelli destek projelerimizi geliştirdik. Bugün de bir ilki büyükşehir belediyesi açısından gerçekleştiriyoruz. Sosyal kart projemizi başlatıyoruz" diye konuştu.

"İSTİSMARLA SEÇİM KAZANMADIK"

Yoksul ve ihtiyacı olan vatandaşı istismar ederek seçim kazanmadıklarına dikkati çeken Türel, "Başkaları gibi yapamayacağımız gibi vaatlerde bulunarak seçime girmek gibi bir anlayışı sergilemedik. Biz şunu çok iyi biliyoruz, Türk milleti onurlu bir millettir, bu onurlu millet karşısında seçim rüşveti gibi vaatlerle çıkmak büyük bir ayıptır. Bize yakışmaz dedik. Biz hiç bir zaman 100 bin kişiye iş gibi yalan vaatlerle seçim atmosferinde bulunmadık. Bugüne kadar ne söz verdiysem bunların yapabilmeyi başardım. Hatta daha fazlasını başardım. Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal kart yeni hizmetimizdir. Fakir fukarayı istismar değil, gidip bulmak, sağ elin verdiğini sol el görmeden bu yardımı yapmak gibi bir anlayışı yapmaktayız" dedi.

KREDİ KARTI FORMATINDA

Sosyal kartın yeni bir hizmet olduğunun altını çizen Türel, "Sosyal kart adeta banka kartı gibidir. Bir kredi kartı formatındadır. Bir kredi kartı şeklindedir. Bu karta belediyemiz her ay bir miktar para yükleyecek. Bu iki kişilik ailelerde 50 lira, 3 kişilik aileler de 75 lira, 4 kişilik ailede 100 lira olmak üzere bu miktarda alışveriş imkanına sahip olacaklar. Bu kart ile gıda, temizlik ve kırtasiye harcamaları yapılabilecek. Lüks tüketim ihtiyaçları alınmayacaktır. Kartı ilk aşamada 1000 aileye dağıtarak başlıyoruz. En çok ihtiyacı olan ailelerimiz için 2 kişilik 50 lira başlangıçla projeye adım atıyoruz" açıklamasını yaptı.

"HER GEÇEN YIL KARTA DESTEK ARTACAK"

Sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğuna değinen Türel, şunları söyledi:

"Sistem devreye girdikten sonra ihtiyacı göreceğiz. İhtiyaca göre bu karttan istifade eden aile sayısı artacak bütçe imkanına göre de her geçen sene desteklerimiz artacaktır. Henüz birinci yılımızdayız. İşçimizin, esnafımızın önceki dönemden kalan borçlarını ödüyoruz. Bunları daha yeni ödeyebiliyoruz. Belediyeye personel almak kolaydır. Biz 4 bin personelle belediyeyi bıraktık, geldiğimizde 8 bin 600 kişi olmuş. Belediyeye işçi almak mesele değildir, günü kurtardığınızı zannedersiniz ama o personelin işini ödeyemez hale geldiğinizde aldığınız işçinin maaşını ödeyemeyen bir belediye olarak kara günler yaşatırsınız."

BİR HAFTA İÇİNDE BİN AİLEYE DAĞITILACAK

Seçim döneminde verilen vaatleri eleştiren Türel, "Seçim döneminde bol bol vaat, asgari ücreti bin 500 de yaparsınız, 5 bin 500 de. Bunu yaparken ülkeyi geçmişte olduğu gibi 70 cente muhtaç hale getirirsiniz. Bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Biz özellikle bu noktada bütçemizi güçlendirmek suretiyle, sosyal yardımlarımızı artıracağız. Önümüzdeki yıllarda daha da büyük miktarlara ulaştıracağız. Asıl manası başkadır. Artık veren elin, alan eli görmediği; ihtiyaç sahibi vatandaşımızın, ihtiyacını herhangi bir marketten istediği zaman karşılayabileceği ve vatandaşımıza daha saygılı bir şekil geçmiş oluyoruz. Bir hafta içinde bin aileye dağıtmış olacağız. Alan arkadaşlarımızı bilmiyorum, tanımıyorum. Zaten bilmem de gerekmez. Çünkü önemli olan, bizim insanımız onurludur, gururludur. İhtiyacı olanı gidip yerinde bulma ve ona yapacağı desteği siyasi değil, insanı görev olarak yerine getirmektir" diye konuştu.

Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kart sahibi olan hiç kimseyi buraya davet etmedik. Hiçbiri burada değil. Sağ elin verdiğini, sol el görmeden bunları yapacağız. İnsani görevimizi yerine getirmiş olacağız. İnşallah sistemi oluşturduktan sonra destek olacağımız kişi sayısını katlayarak artıracağız. Bu hizmet bir hassasiyetin göstergesidir. Biz komşusu açken, tok yatanlardan; vatandaşı seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Gündüz atıp, akşam unutanlardan olmayacağız."

"MAAŞ VE VERGİYİ ÖDEMEDEN GİTTİLER"

Engelli vatandaşların ve ailelerinin desteklendiğini dile getiren Türel, "Bugün engelli çocuklarımıza eğitim veren eğitim kuruluşlarına destekler sağlanıyor. AK Parti gelinceye kadar hiç kimse hatırlamamış bunları. AK Parti bunları bir vaat konusu yapmamıştır. Tarihte görülmemiş destek programları uygulanmıştır. Günde 4 doların altında geliri olan kişi sayısı 2002'de yüzde 30 civarındaydı. Bugün nüfusun yüzde 2'sidir. Yoksulluk rakamlarını çarpıtarak söyleyenler değinmezler. Bankonot bankasını çalıştırıp, para dağıtacaklarını söylüyorlar. Boş vaatlerle; 100 bin kişiye iş, bedava elektrik bu vaatlerle seçim kazananları gördük. Antalya, Ankara'dan zengin diyenler, işçilerin ücretlerini, vergilerini ödemeden gittiler. 6 yıl önce Antalya'da bugün Türkiye'de yapılanın aynısını Ankara'da yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"ANTALYA'DA KİMSE SAHİPSİZ DEĞİL"

Sosyal yardım vermekle övünmediklerini, bunun insani görevleri olduğunu belirten Türel, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Amacımız bir tek işsiz ve yoksulun kalmamasını sağlamaktır. Bu da vizyon projelerimiz. Başlattığımız projelerimizdir. Yolsuzluk yatırımla ortadan kalkar. Muhalefetin bugün koyduğu vaatlere bakıldığında Türkiye'nin yatırım bütçesi sıfırlanıyor. Ülkenin kalkınmasının durması demektir. Bizimle yarışamayanlar ancak desteksiz vaatlerle halkın huzuruna gelebiliyorlar. Antalya'da hiçbir kardeşimiz sahipsiz değil. Garip ve yalnız değil. Aç, açıkta, muhtaç bir tek kişi bırakmamak bizim ahlaki ve vicdani vazifemizdir. Muhtarlara fakir fukaraları bulmalarını istedim. Bize ulaşın yeter. Biz gideriz. Ben de şahsen giderim. Gerekeni yaparım."

Türel konuşmasının ardından Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü İlker Yeşil ile birlikte sosyal kart ile gazetecilere poz verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

muhammed bulut:

inşaallah gerçekten lazım olana verirler! yoksa gürcüye ermeniye verilecekse hiç gerek yok! Bence sokakta çöp tenekelerinde ve pazar yerinde akşamları arta kalanları toplayanlara verilmeli! Başkasına verilirse alanada verenede Haram Zıkkım olsun!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title