Haberler

Büyükşehir Yaşlıları Çanakkale'ye Gönderdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi YADES yaşlı destek programı kapsamında 65 yaş üstü vatandaşları Çanakkale geçilmez destanın yazıldığı şehitlikleri ziyaret etmesi amacıyla Çanakkale’ye gönderdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi YADES yaşlı destek programı kapsamında 65 yaş üstü vatandaşları Çanakkale geçilmez destanın yazıldığı şehitlikleri ziyaret etmesi amacıyla Çanakkale'ye gönderdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamındaki 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik hazırlanan Çanakkale gezisi başladı. Daha önce Çanakkale'yi gezme fırsatı bulamamış 65 yaş üstü vatandaşların öncelikle alındığı program olan Yeşeren Çınarlar Projesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yanı sıra evde sağlık hizmeti, gıda yardımı ve tadilat onarım çalışmalarını kapsıyor.

Açar,"tarihimizle buluşturuyoruz"

Yaşayan çınarları Çanakkale'ye uğurlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Aile ve Sosyal Platikalar Bakanlığıyla yaptığımız bir projeyle büyüklerimizi, çınarlarımız, tarihimizle buluşturuyoruz. Çanakkale Türk Milletinin yeniden dirilişin olayıdır. Başkanımızın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi toplumun tüm kesimlerine ulaşmak ve tüm kesime hizmet ulaştırmak için çalışıyor. Hedefimiz, dedeyle torunu birlikte bir araya getirmek bunları Çanakkale'ye göndermek, ayrıca bütün gençliğimizi nesli yetiştiren bu vatanı vatan yapanlarla bu tarihiye bütünleştirmek istiyoruz" dedi.

Çanakkale'yi daha önce görmediği ve sabırsızlıkla şehitliklere varmayı istediğini belirten Hatice Kübra Badıllı, Belediyenin kendilerine sağlığı imkandan dolayı tarifi anlatılmaz duygular yaşadığını sözlerine ekledi.

Çanakkale'de karşılanan ve feribotlarla tarihi yarımadaya geçen yaşlılar, Çanakkale Şehitliğini ve tarihi yarımadayı gezme şansı bularak, ecdadımızın orada yazdığı destansı zafere tanıklık ediyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title