Haberler

Büyükşehir ve Salihli Belediyesi'nden Güç Birliği

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı, ekibiyle birlikte ziyaret ettiği Salihli'de değişimin ve gelişimin öncüsü olacaklarını söyleyerek, proje ve yatırımları müjdeledi.

Köprülü Kavşak Projesi'nin ardından Salihli'ye Yeni Oto Terminal Binası Projesi hazırlayacaklarını söyleyen Başkan Ergün, "Çalışkanlığıyla öne çıkan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile işbirliği halinde Salihlimiz'i hak ettiği noktaya getireceğiz. Yeni Oto Terminal Binası'ndan Gençlik Merkezi Projesi'ne, yer altı otoparkından kapalı pazaryerine kadar tüm ihtiyaçlarda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, teknik ekibiyle birlikte Salihli'yi ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e brifing verdi. Salihli Belediye Meclis Toplantısı'nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, Proje Etüt Daire Başkanı Müge Kuğu, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Taner İçöz, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri katıldı. Salihli'de yapılan çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Ercan Oyan tarafından gerçekleştirilen sunum sonrasında söz alan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Salihli'de çok yol kat ettiklerini ifade ederek, bu konuda desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Salihli'de ortak aklı ortaya koymak için yola çıktıklarını söyleyen Kayda konuşmasında şunlara yer verdi, "Seçimin ardından kısa bir süre içerisinde kentimizde ulaşmadık mahalle bırakmadık. Değişime atım attık ve 102 mahallemizde değişimi başlattık. Çünkü Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Manisa'yı nasıl değiştirdi ise şimdi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salihli'nin de değişeceğine inandık. O anlamda Değerli Başkanımızın katkılarını her vatandaşımız takip edecektir. Sağolsunlar farklı partiden arkadaşlarımız da bizlere destek oluyor. Hedefimiz olan Salihli'nin gelişmesi çerçevesinde çalışıyoruz. Bu birlikteliklerimiz de umarım daha da devam edecek"

Sıkıntıları Tek Tek Çözüyoruz

Salihlili vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, Salihli'deki sorunları çok iyi bildiklerini, sorunları çözme noktasında büyük atılımlar yapacaklarını müjdeledi. Başkan Ergün şöyle konuştu, "Bildiğiniz üzere 2009 yılıyla 2014 hizmet yıllarımızın ardından 30 Mart Yerel Seçim sürecini geçirdik. Yaklaşık 5 ay seçim çalışması yaparak, halkımızın teveccühüyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildik. Tabii ki büyükşehir olmamızın getirdiği sıkıntıları da yaşadık. Kadroların atanması, büyükşehrin yapılanmasının sağlanması, sıfırdan kurulan MASKİ'nin oluşumları gibi temel sorunları çözme noktasında olduk. Hala da oluşum noktasındaki sürece devam ediyoruz. Yılbaşına kadar sürmesini beklediğimiz yapılandırmanın ardından 2015 yılında plan ve projeler noktasında çalışmalara başlayacağız. Elbette sadece yapılanma noktasında değil, özellikle bütün ilçelerimizde büyükşehre ait hizmet birimlerimizin yer alacağı Büyükşehir Koordinasyon Merkezleri'nin halkımıza hizmet verir noktaya gelmesi için çalışıyoruz. Bir tarafta Ulaşım Daire Başkanlığımız'ın garajları, mezarlık, itfaiye hizmetleri, MASKİ'nin bütün devirlerinin aktarımları söz konusu. Süreçte ufak tefek sıkıntılar da olabiliyor. Bilindiği üzere 1 Nisan itibariyle Valilik İl Özel İdaresi'nden 1.000'e yakın sayıda işçi ve memur kadrosunun intikalleri söz konusuydu. Bunların maaşları ve diğer giderleri Büyükşehir Belediyesi'nin yüküne dahil oldu. Sonuçta yaklaşık 3 bine yakın personel sayısına sahip olma noktasına geldik. Norm kadro konusundaki çalışmalar da geçen ay itibariyle neticelendi. Sayın Valimiz ile tüm ilçeler nezdinde yapılan çalışmalar Ankara'ya iletildi. Şuan süreci yaşıyoruz"
Büyükşehir Bütçesi Emin Ellerde
Büyükşehir Belediyesi'nin şuanki mali durumuna ilişkin katılımcılara bilgi veren Başkan Ergün, sıkıntılı süreci aşma çabasında olduklarını belirterek şunları söyledi, "Seçimlerin ardından gelen ilk aylarda 'büyükşehir olduk ama nasıl' olduk şeklinde basına intikal eden bir şaka mahiyetinde söylemlerim olmuştu. Çünkü büyükşehir olmadan önceki Manisa Belediyesi'nin daha gerisinde paranın intikal ettiğini görünce böyle ifadeler kullanmıştık. Ondan sonraki 1-2 ay düzelme oldu. Hatta Salihlili hemşerilerimiz de hatırlar, hep seçim süreci mitinglerinde de şunu söylemiştim; 'Ayda 50-60 Milyona hükmedecek Başkan'a oy vereceksiniz, güvenilir insana oy vereceksiniz' diyerek rakam da telaffuz etmiştim. Görüyoruz ki daha bu rakamın yarısının altında rakamlarla gelen bu süreci yaşıyoruz. Yılbaşına kadar da ne olacağını hep beraber göreceğiz. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel günlerin müjdeleyicisi olur. Çünkü 65 Milyon TL'den aldığımız belediyeyi 200 Milyon TL'ye getirdiysek büyükşehir olarak da bunu başaracağımıza dair inancım sonsuzdur. Hem İller Bankası hem de diğer bankalar hem de fonlarla ilgili şuanda sıkıntımız görünmüyor. Önemli olan proje ve yatırımlarımızı dengeli, sistemli şekilde ilimize ya da ilçelerimize kazandırmaktır"

Salihli Köprülü Kavşak Projesi Hayata Geçiyor

Salihli'ye yapacakları yatırım ve hizmetlere yönelik konuşan Başkan Ergün, bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdindeki girişimler hakkında bilgi verdi. Hem Salihli hem de Turgutlu'yu ilgilendiren kavşakların onaya müteakip start alacağını müjdeleyen Başkan Ergün, "Elbette tüm ilçelerimize hizmet götüreceğiz. Fakat bunları önem sırasına göre yapma taraftarıyız. Bu anlamda olmazsa olmazlarımdan olan ve bu bölgeye sözüm olan kavşak projesindeki süreci başlattığımızı ifade etmek istiyorum. Biri İzmir-İstanbul, diğeri İzmir-Ankara güzergahında bulunan ve benim de özellikle eksikliğini gördüğüm iki büyük kavşak projemiz var. Söz konusu noktalar Salihli, Turgutlu, Alaşehir, Ahmetli, Saruhanlı ilçelerimizde ana yol güzergahında yer alıyorlar. Yaklaşık 1 ay önce Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaları başlattık. Bizzat İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundum. Bu girişimlerimizde de olumlu gelişmeler oldu. Onaya müteakip onların vereceği teknik ekip ile Ulaşım Daire Başkanlığımız'ın, Fen İşleri Daire Başkanlığımız'ın ekibiyle beraber çalışmalara başlayacağız. Çünkü bu noktalardaki battı-çıktılar konusunda büyük sıkıntılar var. Kavşakların tahliye drenajları probleminden dolayı battı çıktı değil üst viyadüklerle yapılabileceği düşünüldü. Ancak ben de sahası çok iyi bildiğim için her iki alanda da mevcut meyil kotunun küçük sanayi tarafından en az 8 metreye yaklaşan kot farkı olduğunu, orada da kavşağın su drenajlarının rahat bir şekilde deplese edilebileceğini, bu durumun Turgutlu'da da geçerliği olduğunu ifade ettim. İşte bu tespitlerin doğrultusunda hangi projenin uygulanacağı konusunda yılbaşına kadar netleşecek. Bu çalışmalarda 2015 yılı yatırım programı kapsamında projeler doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Bu süreci memnuniyetle müjdelemek isterim. Salihli Belediye Başkanımız işbirliğiyle yürüteceğimiz ortak çalışmalar Salihli halkımızı memnun edeceğini düşünüyorum" dedi.

Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getiririz
Salihli Belediyesi'nin meydan düzenlemesi, pazaryeri, otopark, gençlik merkezi gibi projelerine destek verme noktasında olacaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bize intikal eden diğer konular olan hem meydan düzenlemesi, hem yerin altına otopark hem de pazaryerini içine alan projedir. Başkanım bu projeleri çok uygun bir şekilde düşünmüş. Ayrıca Salihli gençliğine armağan edebileceğimizi düşündüğüm bir başka proje olan Gençlik Merkezi'ni de ilçemize kazandırmak istiyoruz. İçerisinde tenis ya da futbol sahalarının olduğu bir proje Salihli'ye yakışacaktır. Tabii ki bunları büyükşehir ya da belediye yapar şimdilik açık kapı bırakalım. Zira pek çok ilçemizde de bu tür ihtiyaçlarımız söz konusu. Ancak hazırladığınız takdirde projeleri meclisimize sunarız. Amacımız gençlik merkezi ve spor tesisi alanlarını Salihli'ye kazandırmak. Elbette 81 ilin genel sorunu olan otopark sorununa da nispeten çözüm bulunacaktır. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak da üzerimize düşen görevi yerine getiririz" diye konuştu.

Bir Oto Terminal Müjdesi de Salihli'ye

Salihli Köprülü Kavşak Projesi'nin yanı sıra ilçenin yeni bir oto terminalin kazandırılması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yaklaşık 80 bin metrekarelik alana kurulu olan otogarın Salihli'ye yetmediği kanaatindeyiz. O yüzden inşallah planlamalarımız neticesinde Alaşehir'e yapacağımız gibi Salihlimiz'e de yeni bir oto terminal binası kazandırırız. Bunun yanı sıra çalışmaları devam eden sebze ve meyve halinin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Eski binaların yenilenmesi noktasında ihalelere çıkarız. Büro olarak kullanılacak yerleri portatif hızlı şekilde kurulan binalar şeklinde de yapabiliriz. Projelerin çok acil olarak yeniden düzenlenmesi gerekiyor" dedi.
Önce Ana Yollar Ardından Mahallelere Asfaltlanacak
Seçimin ardından kısa sürede gerçekleştirdikleri bin kilometrelik asfalttan dolayı Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı tebrik eden Başkan Ergün, Kayda'nın il bazında en aktif çalışan başkanlar arasında olduğunu ifade etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin bilgi taleplerini de kısa sürede karşılayarak süreci hızlandırmasından dolayı da mutluluğunu ifade eden Başkan Ergün, "Sağolosunlar kısa sürede planlamalarını yaparak bizlere bilgi aktarımlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiler. Konuya vakıf olarak bin kilometrelik yol çalışmalarını kısa sürede başarmış olmasından dolayı da hem kendisini hem de ekibini tebrik ediyorum. Bizler şimdilik sadece yolların tamir noktasında yardımcı olabiliyoruz. Ancak 2015'de il genelinde ana yolların sıcak asfaltlanmaları sürecini başlatacağız. Önceliğimiz ana yollar, ardından mahallelere bağlanan yollarda çalışmaya başlayacağız. Tüm ilçe başkanlarımızla yolların tespitlerini istedik. Umarım ki her ilçemizde kapsamlı bir asfaltlama noktasında olacağız" dedi.

Salihlili Hemşerilerimizin Gönlü Rahat Olsun

Son olarak Salihli'nin kendileri için önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, el birliği ile Salihli'yi de daha güzel yaşanılabilir bir şehir haline getireceklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Tüm ilçelerimize hizmet götüreceğiz. Ancak seçimlerdeki Salihli halkımızın bize göstermiş olduğu destek ve sevgiyi, yapacağımız hizmetlere yansıtacağız. Salihli'ye Büyükşehir Belediyesi'nin eli daha çok değecek. Geçtiğimiz 5 yıl gibi aynı hesap verebilir, dürüst ve adil çizgimizde olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti yapabilmenin çaba ve gayretinde olacağız. Salihli'li hemşerilerimizin içleri rahat olsun. İnşallah elimiz her noktaya değecektir. Allah bizlere ortak bir şekilde hizmet yapmanın huzuru ve mutluluğunu nasip etsin. Çünkü yapacak çok işimiz var. Siyasetin hizmeti olmaz diyerek, Manisa ve ilçelerinde çok güzel çalışmalarda bulunacağız. Salihli'yi daha yaşanılabilir bir konuma el birliği ile getireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salihli Belediyesi Cengiz Ergün Köprülü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title