Haberler

Büyükşehir ve Meski, Tömük'te Hizmet Noktası Kuracak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, hizmet noktası yapılması planlanan Erdemli ilçesi Tömük belediye eski binasında incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, hizmet noktası yapılması planlanan Erdemli ilçesi Tömük belediye eski binasında incelemelerde bulundu.

Belediye eski binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Daha önce belde olan Tömük Mahallesi'nin çevre köylerle birlikte 30 bin nüfuslu bir merkez olduğunu ifade eden Tunçsu, "Yaz aylarında hatta 4-5 aylık sürede bu nüfus yoğunluğu 100-150 binlere kadar ulaşmakta. Nüfus bakımından neredeyse bir ilçe bir il büyüklüğüne ulaşmakta. Tabi ki böyle bir yerde hizmetleri yerinde görüp, yerinde çözmek şart" diye konuştu.

Kurulacak olan Tömük Mahalli Hizmet Noktası'nda mezarlık hizmetleri, cenaze ve taziye ihtiyaçları, ambulans, taşıma araçlarının hazır olacağını anlatan Tunçsu, "Dolayısıyla burayı hem Büyükşehir açısından, hem de MESKİ açısından mahalli hizmetleri merkezi oluşturacağız. Zaten binamızda mevcut. Burayı canlı tutup hizmetlerimizi yürüteceğiz. Tömük bunu hak eden bir merkez. İtfaiye açısından da burada bir birimimiz olacak. Mersin Büyükşehir Belediyemizin bütün hizmetlerini, yerel hizmetlerini burada vereceğiz" dedi.

"YENİ MEZBAHALAR KURULACAK"

Hijyen konusuna değinerek, özellikle kaçak kesimlerin önüne geçilmesi gerektiğini de ifade eden Tunçsu, "Mobil mezbahalar kurulacak. Sağlık açısından yediklerimizin hijyenik olması lazım. Bunu da sağlayabilmek için kaçak kesimlerin önüne geçmeliyiz. Tabi ki kaçak kesimlerle çevre kirliliği de oluyor. Çünkü kaçak kesimde kirlilik ve bakımsızlık var. Bunu önlemek için resmi bir mezbahayı buraya kurmamız lazım. Erdemli ilçemizde bir tane Tömük'e, Erdemli merkezde yeni bir mezbaha, bir de Limonlu ve Kumkuyu çevresine bir mezbahayı getirerek, bölgeyi yaz kış daha hijyenik bir yaşama doğru sürüklememiz lazım. Eski adıyla Avgadı'ya da yaz-kış hizmet verecek bir mezbaha açılacak. Yaz kış mezbaha bulunduracağımız yaylalarımız içinde Avgadı, Fındıkpınarı, Aslanköy ve Ayvagediği var. Bu hizmetler Avrupa standartlarında olacak" diye konuştu.

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ise projelerle ilgili bilgiler vererek, hedeflerinin temiz çevre olduğunu belirtti. Aybak, "Bütün sahilin, kanalizasyon ve arıtma tesislerini bitireceğiz. Mavi bayrak alacak şekilde temiz bir çevreye sahip olacağız" dedi.

Toplantı ve inceleme gezisine Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi Veli Şahman ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Erdemli Belediyesi Daimi Encümeni Serdar Arslan'da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tömük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title