Haberler

Büyükşehir ve Maski'nin Turgutlu Yatırımları Anlatıldı

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, yerel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Arif Pektaş’ın sunduğu Kasabadan Turgutlu’ya programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte konuk oldu.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, yerel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Arif Pektaş'ın sunduğu Kasabadan Turgutlu'ya programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ile birlikte konuk oldu. Programda hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem MASKİ'nin Turgutlu'da ve il genelinde hayata geçirdiği ve geçireceği projeler masaya yatırıldı.

Turgutlu'nun gelişimine büyük önem verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün hedefleri doğrultusunda birçok projeye imza attıklarını ifade etti. Gençoğlu, programda Turgutlu'nun çehresini değiştirecek Irlamaz Vadisi projesini tamamladıklarını ve yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Kent Park'ın Manisalıların gururu olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu, "İçinde yürüyüş alanları, spor merkezleri, oyun grup alanları bulunacak alan Ege Bölgesi'nin en önemli noktalarından biri olacak" dedi. Gençoğlu programda, Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün hem de Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in seçim vaatleri arasında bulunan kavşak çalışmalarından da bahsetti. Uygulama projelerine Karayolları Genel Müdürlüğü'nden onay beklediklerini söyleyen, Gençoğlu, "2017 yılında Turgutlu'muza 2 kavşak kazandırmış olacağız" dedi.

Turgutlululara müjde

Türkiye'nin en büyük Kamp Eğitim Merkezleri'nden birini Ovacık'a kazandıracaklarını söyleyen Gençoğlu, proje ve yaklaşık maliyet çalışmalarını noktaladıklarını ve en kısa sürede ihalesine çıkacaklarını belirtti. Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Salonu inşaatlarının da hızla devam ettiğini söyleyen Gençoğlu, Turgutlu Belediyesi ile ortak projeleri olan salonların genç vatandaşlar için önemli olduğunu ifade etti.

MASKİ ve diğer kuruluşlarla sürekli entegrasyon halinde olduklarını vurgulayan Gençoğlu, sorumluluk alanlarında bulunan 6 cadde için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 3 caddede proje çalışmalarını tamamladıklarını belirten Gençoğlu ayrıca, Turgutlu'da 120 kilometre asfalt yapımının tamamlandığını ve ulaşım hizmetlerinin doruk noktasına ulaştığını söyledi.

Manisa'nın 17 ilçesinde yaşayan çocukların ve gençlerin MABEM kurslarından yararlandığının altını çizen Gençoğlu, eğitim merkezlerinde 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyerek, yüzde 95 gibi yüksek bir başarı oranı yakaladıkları kurslarda eğitimlerin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

İhtiyaç sahibi vatandaşların Gıda Bankalarından faydalanması için önemli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Gençoğlu, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi düsturuyla hareket ettiklerini vurguladı. Yeni başlayan evde bakım hizmetinden de bahseden Gençoğlu, yaşlı vatandaşların evlerinde gerçekleştirilen sağlık ve temizlik işlerinin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından yapıldığını söyledi.

Atıksu arıtma tesisi hamleleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kurum olarak hizmet vermeye başladıklarını ifade ederek sözlerine başlayan, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, idare olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün hedefleri doğrultusunda sağlıklı ve kesintisiz altyapı hizmeti vermek için çalıştıklarını vurguladı. Aslay, "Kısa bir zaman zarfında kurulmuş olan idaremiz, yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda en çok arıtma yapan idare ödülüne layık görüldü. Bu kapsamda da programımıza konu olan Turgutlu ilçemiz de dahil olmak üzere bir çok ilçemizde atıksu arıtma tesislerimizin işletme ve inşaat faaliyetlerimiz devam etmektedir. MASKİ olarak, 13 adet atıksu arıtma tesisini faaliyete aldık. Manisa merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes'te inşaat çalışmalarımız devam etmekte. İller Bankası ile çalışmalarını ortaklaşa devam ettirdiğimiz 5 atıksu arıtma tesisi projemiz daha var. Sayın Başkanımız atıksu arıtma tesisleri noktasında bir neşter vurdu ve bu kapsamda hizmetlerimiz ve faaliyetlerimiz hızla devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Kesintisiz altyapı hizmeti

İl genelinde 95 mahallede kanalizasyon ve içme suyu altyapı yenileme çalışmalarının bilfiil devam ettiğini vurgulayan Aslay şöyle konuştu:

"Turgutlu ilçemize de 8 mahallede içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımız sürmekte olup, büyük bir bölümü de tamamlanmıştır. Turgutlu ilçemizde, MASKİ Genel Müdürlüğümüz ekiplerince 7 bin 600 metre ana kanal hattı yapılmış olup, Turgutlu'muzun gelişmekte olan Ergenekon mahallesinde eskimiş olan ve sürekli kesintilere neden olan 5 bin 500 metrelik ana isale hattı yenilerek büyük bir soruna çözüm getirilmiştir. Ayrıca Turgutlu ilçemizde 4 yeni içme suyu sondajı açılmış, 5 içme suyu sondaj çalışmamız ise devam etmektedir. Turgutlu'da 95 mahalle projemiz kapsamında 19 kilometre kanalizasyon hattını yeniledik."

"Yetersiz içme suyu sıkıntıları çözülüyor"

İçme suyu temini hakkında da açıklamalar yapan Aslay, suyun iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Manisa'mızda bin 500 adet içme suyu sondajımız var. İçme suyumuzun yüzde 95'lik kısmını sondajlardan karşılıyoruz. Ülkemiz su kaynakları açısından çok gelişmiş bir konumda değil. Bu nedenle içme suyumuzu düzgün bir şekilde kullanmak zorundayız. Bu kapsamda da başlattığımız faaliyetlerde içme suyu sondajlarının birçoğunun mahallelerimizde yetersiz olduğunu tespit ettik ve içme suyu sondajlarımızla ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi.

"Prestij caddelerinin altyapı projeleri hazırlanıyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda yeni projeler hazırladıklarını söyleyen Aslay, "İller Bankası ile birlikte şu an Turgutlu merkezin tamamını kapsayacak şekilde,içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projelendirme çalışmalarına ivedilikle başladık ve çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemizin yürüttüğü üstyapı ve prestij caddeleri ile ilgili çalışmalarda altyapı hizmetlerini MASKİ olarak bizler yapacağız. Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda eş zamanlı olarak çalışmalarımızı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

"115 Mahalle projemizde Turgutlu'dan 11 mahalle olacak"

115 mahalle projesi kapsamında projelendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, bu bağlamda Turgutlu'da 11 mahallede çalışma yapacaklarını söyleyerek, "Turgutlu ilçemizde 11 mahallemizde içmesuyu, kanalizasyon, dere ıslahı ve enerji temini projelerimiz devam etmekte ve yenilemesi yapılacak. Urganlı ve Derbent mahallerimizin projelendirme çalışmaları da İller Bankası ile yürütülmektedir. Turgutlu Merkez Mimar Sinan caddesinde yağışlı havalarda halkımıza sıkıntı yaratan bu kesimin kısmi kanalizasyon ve yağmur suyu projeleri tamamlanmış olup, önümüzdeki hafta yapım ihale sürecine başlanacaktır. Bu çalışmamızı Köprülü kavşak projesinden önce tamamlayıp, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız" dedi.

Yarıntı içme suyu istasyonu yenileniyor

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Turgutlu'nun daha önceki yıllarda yapılmış olan altyapı çalışmaları ile ilgili bir veri olmadığını söyledi. Aslay, "Ekiplerimiz hatlara baktığı zaman birçok farklı boru tipleri ile karşılaşıyor. Asbest, demir ve çelik borular ortaya çıkıyor. Yarıntı içme suyu istasyonumuzda arıza yapan pompa 60'lı yıllardan kalma. Depoda suyun boşa gitmemesi için vana dahi bulunmuyor. İstasyona geçici bir pompa kurduk. Vatandaşlarımıza ulaşan suyu eski pompadan göndermiyoruz. Bu eski pompaları hem yenileyeceğiz, hem de yedekleyeceğiz. Ayrıca buradan çıkacak olan 60'lı yıllardan kalan pompayı Abone İşleri Dairemizde yer alan müzede sergileyeceğiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Cengiz Ergün Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title