Haberler

Büyükşehir ve Konak Uyum İçinde Çalışacak

Güncelleme:

'Bana değil Aziz Bey'e söyleyin' dönemi bitiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Adayı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş'la birlikte Kemeraltı ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi'ni gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni dönemde ilçe belediyeleri ile daha büyük bir uyum içinde çalışacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, aksi takdirde bundan kentin zarar göreceğini dile getirdi. Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş da, "Kentimizi katılımcı demokrasi ile birlikte yönetmek için varız. 'Bu iş Konak Belediyesi'nin görevi değil, Büyükşehir Belediyesi bakıyor, bana değil Aziz Bey'e söyleyin' dönemini bitiyoruz" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Kemeraltı ziyareti sırasında esnafa tarihi çarşıda yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu; Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora ve Basmane ile bütünleşecek çarşının canlı bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Fuarcılığı yedirmeyiz

Başkan Kocaoğlu ve Sema Pekdaş, Kemeraltı'ndan sonra Mimar Kemalettin Moda Merkezi'ni ziyaret etti. Burada esnaf derneğindeki toplantıya katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, tekstil sektörünün kentin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu, Gaziemir'de yapılan yeni fuar kompleksiyle birlikte bu sektörün de ivme kazanacağını dile getirdi. Kentteki fuarcılık ekonomisinin büyümesine paralel olarak özellikle gelinlik fuarı gibi birkaç büyük fuarın daha devreye gireceğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz fuarcılığı bu kentin olmazsa olmazlarından kabul ediyoruz. Bu sektörü geliştirirken gerekiyorsa kökten bedava yaparız ama fuarcılığı yedirmeyiz. Pazarlıksa pazarlık, rekabetse rekabet. Mermer fuarını bir İstanbul'a kaçırmaya çalıştılar, bir Antalya'ya. Gelinlik Fuarı da aynı şekilde" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

aziz kocaoğlu sema pekdaş kemeraltı konak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title