Haberler

Büyükşehir Ulaşımda Manisa'nın Geleceğini Planlıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il merkezinde hayata geçirmeyi planladıkları troleybüs projesi ve il bütününde ulaşımın tek çatı altında toplanması noktasında ilgili firmaların hazırladıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il merkezinde hayata geçirmeyi planladıkları troleybüs projesi ve il bütününde ulaşımın tek çatı altında toplanması noktasında ilgili firmaların hazırladıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ulaşım noktasında önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Manisalılar rahat olsun. Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen sorumluluğun farkındadır. Yakın zamanda ilimizin 20 yıllık ulaşım sorununu çözecek yeni projelerle halkımızın karşısına çıkacağız" dedi.

Manisa'da ulaşım noktasında kararlı adımlar atmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte de il bütününde ulaşım ağını rahatlatacak projelere yoğunlaştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu çerçevede, şehir merkezinde hayata geçmesi planlanan troleybüs projesinin yanı sıra, il bütününde ulaşımın tek çatı altında toplanması konusunda ortaya çıkan tablo ile ilgili, firma yetkililerinden bilgi aldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Ergün'ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci ile birlikte firma yetkililerinin temsilcileri katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının ilkinde, şehir içi ulaşımda hayata geçmesi planlanan troleybüs projesi üzerinde ilgili firma hazırladığı raporu Başkan Ergün'e sunarken, özellikle Manisa'da şehir içi ulaşım ve servis kullanımının yoğun olduğundan bahsedildi. Toplantının ikinci oturumunda ise bir başka firma il bütününü ilgilendiren ulaşım konusuyla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

İLİMİZİN 20 YILLIK SORUNUNU ELE ALIYORUZ

Firmaların yaptığı sunumların ardından bir değerlendirmede bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın ulaşım noktasında 20 yılını kapsayan bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Manisa'nın ulaşım sorunlarıyla ilgili tespitler, yolcu taşıma kapasiteleri, araçların alınması ve bunların tespitleriyle ilgili firmaların hazırladığı sunumları dinledik. Manisa'da halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi noktasında, şehir içi, OSB ve Muradiye Kampüsü'ne ulaşımın daha iyi olabilmesi ile ilgili projeler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

TROLEYBÜS ÜÇ YIL İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK

Manisa'da troleybüs projesinin hayata geçmesi noktasında daha önce bir adım attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Troleybüslerin önümüzdeki iki veya üç yıllık süreçte kentimize kazandırılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yeni Otogar'dan başlayıp, şehir içerisinde OSB ve Muradiye'ye bağlamayı planladığımız troleybüs hattı Manisa'da şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacaktır." Dedi.

ŞEHİR İÇİ VE MURADİYE ULAŞIMINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Manisa'da ulaşımda dönüşüm projesi adı altında şehir içi ulaşımda Kentkart uygulamasıyla birlikte araçlarında yenilendiğini ifade en Başkan Ergün, "Bilindiği üzere şehrin içerisinde 35 yıldır yapılamayan dönüşümü yaptık ve 168 aracı hizmete sunduk. Bununla birlikte yakın zamanda Muradiye Kampüsü ve Muradiye'de yaşayan halkımızın şehir merkezine taşınması noktasında alçak tabanlı, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun 69 araç şu anda hizmete başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımda sorumluluğumuzun farkındayız. Bu noktada çözüm odaklı adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.

70 YENİ ARAÇ GELİYOR

Manisa'da ilçelerin yanı sıra köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine hizmet etmek amacıyla 70 yeni aracın daha alınacağını müjdeleyen Başkan Ergün, "Bununla ilgili prosedürler başladı. Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla alınacak bu araçların 16,5 Milyon TL bedeli ilgili kuruma yatırıldı. Bu araçlarımızın hangi bölgelere çalışacağıyla ilgili hatları belirlendi. Bugünkü toplantımızda bu konu üzerinde de genel bir değerlendirme yaptık. bu araçlarımızın da sahaya çıkmasıyla ilçelerimizin de ulaşım ile ilgili sorunlarını çözmüş olacağız" dedi.

TOPLU ULAŞIMI ÖZENDİRMEMİZ GEREKİYOR

Manisa'da şehir merkezi başta olmak üzere il genelinde toplu ulaşım kullanımının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını dile getiren Başkan Ergün, "Özellikle şehir merkezinde OSB'ye giden işçilerimiz servisleri yoğun olarak kullanıyorlar. Buda trafikte aksamalara neden oluyor. Bu nedenle halkımızı toplu taşımaya özendirecek adımlar atmamız gerekiyor. Yine Manisa'da motosiklet kullanımı diğer illere oranla oldukça yüksek. Bu konularda da gerekli değerlendirmeleri yaptık. Önümüzdeki dönemde bu toplantıları daha sık yaparak projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Manisalılar rahat olsun. Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen sorumluluğun farkında ve bu doğrultuda sağlam adımlar atıyor. Ben ulaşım noktasında çalışmalar yürüten ve bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Cengiz Ergün Muradiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title