Haberler

Büyükşehir' Olan Denizli'de AK Parti Damgası

Denizli'de AK Parti yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıktı.

Denizli'de AK Parti yerel seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Büyükşehir Yasası'yla ilk kez il genelinde 698 bin 605 seçmenin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de oy kullandığı seçimlerde AK Parti yüzde 45 oy alarak seçimleri kazandı. 19 ilçe belediyesinde ise AK Parti 10 ilçe belediye başkanına sahipken bu sayıyı 15'e çıkardı. AK Parti, 2009 yerel seçimlerine göre oyunu yüzde 5 artırırken, CHP'nin büyükşehir seçimlerinde oyunu 2009'a göre yüzde 9 artırmasına rağmen ipi göğüsleyemedi. CHP, Serinhisar, Çivril, Sarayköy ve Güney gibi güçlü olduğu ilçeleri kaybederken üç ilçe belediye başkanlığı kazandı. MHP ise sadece Çal'da belediye başkanlığını kazanabildi. Denizli'nin ilk ve tek kadın ilçe belediye başkanı ise Bozkurt'ta CHP'li Birsen Çelik oldu.

Kesin olmayan yerel seçim sonuçlarına göre Denizli'de AK Parti, önemli bir başarıya imza attı. Ak Parti ile CHP arasında geçmesi beklenen seçimde sürpriz ilçe belediye başkanlıklarında yaşandı. AK Parti, daha önce 10 ilçede belediye başkanına sahipken bu seçimde 19 ilçe belediyesinin 15'ini kazandı. AK Parti kaybettiği 4 ilden Çal ve Bozkurt'ta üçüncü, Buldan ve Bekilli'de ise ikinci parti oldu. CHP üç, MHP ise bir ilçe belediye başkanlığını kazanabildi. AK Parti, Çivril, Güney, Serinhisar, Sarayköy, Babadağ, Kale'de belediye başkanlıklarını kazanırken, daha önce belediye başkanlığı kendisinde olan Çal'da MHP'ye Bozkurt ve Buldan'da ise başkanlıkları CHP'ye kaptırdı. Büyükşehir Yasası ile merkezde kurulan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ise ipi göğüsleyerek il merkezindeki üç belediyeyi de kazandı.

İTİRAZLAR VAR

İlk kez büyükşehir belediyesi için de seçmenler oy kullanırken AK Parti 2009 yerel seçimlerine göre oyunu yüzde 5 arttırdı, 2011 genel seçimlerinde yakaladığı 46'lık oy oranını da büyük ölçüde korudu. Bazı ilçelerde seçim yarışı son sandığa kadar sürdü. Sarayköy, Bozkurt, Güney ve Çardak'ta kazanan adaylar yüzde 1 farkla seçimi kazandı. Bu ilçelerde oy farkları 50-200 arasında değişti. CHP'nin Güney, Sarayköy ve Çardak'ta birleştirilmiş seçim sonuç tutanaklarının İlçe Seçim Kurulları tarafından açıklanmasının ardından seçim sonuçlarına itiraz edeceği öğrenildi. Bu ilçelerde sandık bazında da seçim sonuçlarına itirazlar yapıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bulunan 1136 numaralı sandıkta oy kullanma işlemi tamamlanıp sayıma geçildiği sırada sandık kurulunun AK Partili üyesinin büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde 100 oy pusulasına evet mührü bastığı iddia edildi. Sandık başında yaşanan tartışmalar cep telefonu ile kaydedilirken, Ak Parti'nin sandık kurulu üyesi kadın oy pusulalarının arkasına seçim kurulunun mührünü bastığını söyledi. İtirazlar üzerine Sandık Kurulu tutanak tuttu.

MHP SADECE ÇAL DA GÜLDÜ

Denizli'nin büyükşehir ilan edilmesinin sandıklarda özellikle büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde Ak Parti'ye avantaj sağladığı görülürken, MHP'nin büyükşehir belediye başkanlığında oy oranınında ciddi düşüş yaşanması dikkat çekti. MHP büyükşehirde 2009 yılında yakaladığı yüzde 21.9'luk oy oranı yüzde 12.3'e geriledi. MHP ilçe seçimlerinde de kesin gördüğü Kale ve Babadağ ilçelerini kaybederken, Çal'da seçimleri kazanıp tek belediyeyle yetindi. Bozkurt'ta MHP'nin adayı Hamdi Cin ise ikinci kez çok küçük farklarla seçim kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. 2009 yerel seçimlerinde 7 oyla başkanlığı AK Parti'ye kaptıran Cin, bu kez 19 oy farkla başkanlığı CHP'li Birsen Çelik'e karşı kaybetti. CHP'li Birsen Çelik ise Denizli'nin ilk ve tek ilçe kadın belediye başkanı oldu. MHP'nin Bozkurt'ta seçim sonuçlarına itiraz ettiği öğrenildi.

CHP'Lİ ARSLAN: KENDİMİZİ ANLATAMADIK

AK Parti'de seçim sonuçlarının belli olmasının ardından büyük sevinç yaşanırken, CHP ve MHP'de üzüntü hakimdi. CHP'nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, seçim sonuçlarının Denizli ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Arslan, çok çalıştıklarını söyleyerek, "Sonuçlar Denizli'ye ve Türkiye'ye hayırlı olsun. Çok çalıştık, çaba sarf ettik. Ama kırsal bölgelerdeki vatandaşlarımıza ulaşamadık, kendimizi anlatamadık. Buna kesin gözüyle gördüğümüz ilçeleri kaybetmek de eklenince böyle bir sonuç çıktı. Seçimleri kaybetmemize rağmen yüzde 40'a yakın bir oy oranını yakaladık. Bu da Denizli halkının şahsıma ve partimize teveccühünü gösteriyor. Hepsine çok teşekkür ederim. Seçim sonuçlarını sandık ve ilçe bazında arkadaşlarımız inceliyor. Bazı ilçelerde çok küçük farklar var. Parti teşkilatımız gerekli gördüğü yerlerde itirazlarını yapacak" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarayköy Ak Parti Denizli Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title