Haberler

Büyükşehir Meclisinde Jeotermal Komisyonu Oluşturuldu

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde jeotermal alanların daha verimli kullanılması için ’Aydın Jeotermal Komisyonu’ kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde jeotermal alanların daha verimli kullanılması için ' Aydın Jeotermal Komisyonu' kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Mazeretli 8 üyenin katılmadığı Aralık ayı ilk oturumunda 14 gündem maddesi, 8 gündem dışı madde ve 4 önerge olmak üzere 26 konu görüşüldü.

Toplantının en önemli gündemini İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Tahir Yaman ve Mustafa Çimen'in günden dışı olarak yaptıkları ' Aydın Jeotermal Komisyonu' kurulması teklifi oluşturdu. Oybirliği ile kabul edilen gündem önerge gereği, jeotermal alanların daha verimli kullanılması için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde altı kişiden oluşan komisyon kuruldu. Her siyasi partiden ikişer meclis üyesinin seçildiği Aydın Jeotermal Komisyonu'nda Tahir Yaman, Mesut Özakcan, Gürşat Kale, Mustafa Döngel, Mustafa Çimen ve Kadir Mutlu isimleri yer aldı.

Aydın Jeotermal Komisyonu'nun Aydın'ın jeotermal potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda önemli bir görev üstleneceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, çiftlik jeotermal alanının hiçbir şekilde özel sektöre verilmemesi veya ortak olarak kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Çerçioğlu, "İl Özel İdaresi, Çiftlik sahasını Aydın halkının parasıyla bir jeotermal alan satın aldı. Uzun yıllardır atıl vaziyette duruyor. Belediye meclis üyelerimizden, bu sahanın daha verimli kullanılması için geçen toplantıda teklif geldi. Bu teklifin üzerine de bu toplantıda bir önerge verildi ve bu konuda altı kişilik komisyon oluşturuldu. Bu komisyon, bu sahanın daha verimli kullanabilmesi için çalışma yapacak. Bu sahanın özel sektöre geçmesini istemiyoruz. Özel sektörün ortak olarak dahil edilmesini istemiyoruz. Bu saha Aydınlılarındır, Aydınlıların da kalmaya devam edecektir. Bu sahayı değerlendirmesini komisyon çalışacak. Konuların ısıtılması, seracılık, turizm ve mümkünde enerji alanında ama en önemlisi konut ısıtılmasında kullanılması gerekiyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Tahir Yaman Gürşat Kale Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title