Haberler

Büyükşehir Konservatuarı Öğrencilerinden Ebru Sergisi

Kocaeli büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar Konservatuarı Ebru Sanatı öğrencileri, Eski Tren Garı binasında ebru sergisi açtılar.

Kocaeli büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar Konservatuarı Ebru Sanatı öğrencileri, Eski Tren Garı binasında ebru sergisi açtılar.

Kocaeli büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar Konservatuarı Ebru Sanatı Eğitmeni ve Ebru Sanatçısı Gülseher Kahraman ile öğrencileri, eğitimleri boyunca hazırladıkları ebruları, İzmit eski Tren Garı binasında sergilediler. Sergiye ünlü hattat ustaları Mahmut Şahin, Abdullah Aydemir'in yanı sıra İl Kültür Turizm Bakanı Adnan Zanburkan, Ebru Sanatçıları Gülseher Kahraman ve çok sayıda sanatsever katıldı.

İzmit Tren Garı İstasyon caddesinde bulunan Kocaeli Valiliği Güzel Sanatlar Sergi Salonu'nda açılan Ebru Sergisinde 60 kadar eser sergilendi. Sergi açılışında konuşan Ebru Sanatı Hocası Gülseher Kahraman, "Artık Ebru sanatı artık bir meslek haline geldi. Bu şekilde Ebru'ya olan ilgi artmaya devam etti. Bu bizim çok önemli bir gelişimdir. Bizler sanatın çok önemli olduğuna inanıyoruz. İnsanın ruhunu dinlendiren daha önemli başka bir şey yoktur" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title