Haberler

Büyükşehir Kolombiya'nın Konuğu Oldu

Güncelleme:

Türkiye'nin Kolombiya Büyükelçisi Engin Yürür, Eskişehir'in Kolombiya'nın yenilikçi şehri Medellin ile kardeş şehir olması için girişimde bulunacaklarını söyledi.


Çin Halk Cumhuriyeti Ghanzhou Yenilikçi Kentler Birliği'nin 2014 yılında düzenlediği yarışmada en yenilikçi seçilen 15 projeden birinin sahibi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, aynı yarışmada ödül alan Kolombiya'nın Medellin şehrinin konuğu oldu.

"2014 Guanzhou Uluslararası Yenilikçi Kentler Ödüllleri" yarışmasından 259 proje arasından Kent Belleği Müzesi ile en iyi ilk 15 proje arasına giren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyet, ödüllü şehirler arasında başlatılan inceleme gezileri kapsamında Kolombiya'da incelemelerde bulundu.

Kent Belleği Müzesi'nin Proje Ekibi'nde yer alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Jale Nur Süllü, Kadın, Çocuk ve Engelliler Şube Müdürü Hale Kargin Kaynak ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Aytaç Ünverdi Kolombiya'nın Antiqua Bölgesinde, sosyo­-ekonomik olarak dezavantajlı ve terör mağduru vatandaşların yaşadığı kırsal bölgelerde kurulan eğitim merkezlerinde incelemelerde bulundu. Merkezlerin kurulum ve işletimi konusunda bilgi alan heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu alandaki deneyimlerini de aktardı. Büyükşehir Belediyesi ekibi aynı zamanda Antiqua Bölgesi'nde yer alan Carmen Egitim Merkezi'nin açılışına Carmen Belediye Başkanı ve Antiqua Valisinin onur konuğu olarak katıldı.

Antiqua Bölge Televizyonunun isteği üzerine röportaj veren Jale Nur Süllü' nün aynı gün içinde televizyonda yayınlanan röportajı vesilesi ile Eskişehir'in ismi ve vizyonu, Kolombiya medyasında yer buldu.
Heyet aynı zamanda Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Türk Büyükelçiliğimize bir ziyarette bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i Kolombiya' ya davet ederek Medellin şehri ile kardeş şehir ilişkileri başlatılması konusunda temennilerini dile getiren Türkiye'nin Kolombiya Büyükelçisi Engin Yürür'ün konuğu olan heyet, aynı zamanda 30 Ağustos Resepsiyonu'na da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen Büyükelçi Yürür ile görüşen Jale Nur Süllü, Büyükerşen'in kardeş şehir olma konusundaki görüşlerini aktardı. Süllü "Eskişehir'deki değişim ve gelişmeleri yakından takip eden ve Başkanımız Sayın Büyükerşen'e duyduğu hayranlık ve takdiri dile getiren Büyükelcimiz Sayın Engin Yürür'ün temennisi, Kolombiya'nın Urban Land Institute tarafından 2013 yılında en yenilikçi kent seçilen Medellin şehri ile Eskişehir'in 2016 yılında kardeş şehir olmasıdır" dedi.
Yenilikçilik konusunda son derece gelişmeci olan iki şehrin deneyim paylaşımını çok önemsediğini söyleyen Büyükelçimizin görüşlerini Büyükerşen 'e aktardığını söyleyen Süllü, dezavantajlı bölgelerde yaşayanların şehir merkezine ulaşımını kolaylaştıran bağlantılı teleferik ve metro yatırımı, geniş kamuya açık alanları, kütüphaneleri ve sanat galerileri ile en yenilikçi kent seçilen Medellin ile Eskişehir arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, Medellin kentinin kardeş şehir programına alınması için gerekli girişimleri başlatma kararı alındığını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Kolombiya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title