Haberler

Büyükşehir Kendi Haritasını Üretiyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı yatırımlarında kullandığı haritaları, insansız hava aracı (İHA) kullanarak kendisi üretmeye başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı yatırımlarında kullandığı haritaları, insansız hava aracı (İHA) kullanarak kendisi üretmeye başladı.

Hizmet sunumunda teknolojik gelişmeler ve modern tekniklerden faydalanan Ordu Büyükşehir Belediyesi, fotogrametri ve uzaktan algılama yöntemiyle harita yapımında en son teknolojiyi kullanıyor. İHA'lar üzerine montaj edilen 1 mm çözünürlükte görüntü alma kabiliyetine sahip özel dijital kameralarla elde edilen fotoğraflar, haritacılıktan 3 boyutlu modellemeye kadar birçok alanda değerlendiriliyor. Elde edilen görüntüler, bilgisayar ortamına aktarılıp analiz edilerek istenilen özelliklerde harita ve 3 boyutlu modeller yapılıyor.

44 proje için yaklaşık 7 bin fotoğraf çekildi

Fotogrametri ve uzaktan algılama yöntemiyle şimdiye kadar Fatsa Hayvan Barınağı, Ünye OSB Alanı, Çikolata Park Projesi, Melet Islah Projesi, Çaybaşı Spor Tesisleri, Kurul Kalesi kazı alanı, Gençağa Kalesi ve afet bölgeleri başta olmak üzere 44 ayrı noktada 3 boyutlu modelleme, hali hazır ve ortofoto hazırlanması için çalışma yapıldı. Bu bölgelerde çekilen yaklaşık 7 bin fotoğraf sayesinde 2 bin 786 hektar ortofoto harita ve 596 hektar halihazır harita üretildi.

Ortofoto harita nedir?

Ortofotoharitalar, şehrin hareketinin periyodik aralıklarla izlenebilmesi için imar planlarının yapımı konusunda yapılaşma hakkında bilgi vermek;yol, kavşak, altyapı çalışmaları ve projelerinde çevre korunmasıyla ilgili çalışmalarda kullanılmak amacıyla üretiliyor.Digitalkamera kullanımı ise renkli görüntünün yanında infrared (kızılötesi) görüntü oluşması sebebiyle arazi durumu, zemin yapısı ve bitki örtüsünün de belirlenebilmesine imkan sağlıyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title