Haberler

Büyükşehir Kardeşlik Sofrasını Hınıs'ta Açtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası’nı Hınıs’ta açtı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası'nı Hınıs'ta açtı. İftar yemeğine Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve teşkilat yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Sönmez, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin Hınıs'ta gerçekleştirdiği Kardeşlik Sofrası iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sönmez, ilçe sakinlerini ve protokol üyelerini, birlik ve beraberlik temalı toplumsal kaynaşmanın doruğa çıktığı kardeşlik sofrasında bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etti. Sönmez, şöyle dedi: "Ramazan kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, güzelliklerin bir arada yaşandığı mübarek bir aydır. Bugün bu iftar programında da Ramazanın güzelliklerini birlik içerisinde yaşıyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e bu güzel iftar programından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"MUHAKKAK Kİ MÜMİNLER KARDEŞTİR"

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır da konuşmasında, "Bugün Hınıs'ta olmam benim için ayrı bit mutluluk kaynağı. Çünkü Hınıs benim için baba ocağı. 15 yılı aşkın bir süre ben burada görev yaptım. Hepinizle ayrı samimiyetimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey, hepinizin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyor, hepinize selamları var" dedi. Ramazan ayının kardeşliğin, samimiyetin, yardımlaşmanın ve ihlasın zirve yaptığı bir ay olduğuna vurgu yapan Ağır, şunları söyledi: "Ramazan-ı Şerif, Kuran'da methedilmiş mübarek bir ay. Kardeşliğimizin daha da pekiştiği, gönüllerimizin coştuğu bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmemiz ayrı bir anlam ifade ediyor. Allah Teala'nın, 'Muhakkak ki Müminler kardeştir' ayeti kerimesinde buyurduğu üzere ümit ediyoruz ki bu günler ülkemizin, milletimizin, devletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin zirve yapmasına vesile olur." Hınıs Kaymakamı Bülent Ay da, iftar programına katılanlara teşekkür ederek, "Bizleri bu çatı altında birleştirme nezaketinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Büyükşehir çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kaymakam Bülent Ay, konuşmasına şöyle devam etti; "Ramazan-ı Şerif ayındayız. Huzurlu bir atmosferde Ramazan ayının güzelliklerini yaşıyoruz. İlçemizde de Ramazan Çadırı kuruyoruz. Büyük bir çadırda inşallah Ramazan ayının sonuna kadar yüzlerce vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Ramazan-ı Şerifin güzelliklerini hep birlikte kardeşçe yaşayacağız."

DR. KOÇAK, RAMAZAN AYININ EHEMMİYETİNİ ANLATTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi'nde düzenlediği 'Ramazan İkliminde Müzakereler' adlı programın konuğu İlahiyatçı Dr. Zeki Koçak oldu. Dr. Koçak "Ramazanın Mahiyeti ve Amellerimiz" adlı sohbette mübarek ayın ehemmiyetini anlattı. Koçak, "Öncelikle, bu Yakutiye Medresesi'ni aslına uygun bir hale dönüştürdüğünden ve Ramazan İkliminde Müzakereler programlarını düzenlediğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum. Bu müessesede esas itibariyle olması gerekenler bu şekilde ilim irfan faaliyetleri, sosyal faaliyetlerdir. İnşallah Rabbim devamını da nasip eyler" dedi. Ramazan'la ilgili olması hasebiyle oruç, Kur'an-ı Kerim ve teravih namazından bahseden Koçak, şöyle konuştu: "Allat Teala, semavatı ve yeri yaratmış ve kendisine harem olarak Mekkey-i Mükerreme'yi seçmiş. Ayları yaratmış Ramazan-ı Şerifi seçmiş. Günleri yaratmış Cuma gününü seçmiş. Mahlükatı yaratmış insanı seçmiş. İnsanlar arasında bizi de iman ile müşerref kılmış ve bizi de O seçmiş. Baktığımızda görüyoruz ki, bu kainatın sahibi Allah, dilediği gibi tasavvufta bulunuyor. İstediğine taltif ediyor, istediğini seçiyor, istediğine ayrı bir özellik bahşediyor." Oruçlunun duasının Allah indinde çok makbul olduğuna da dikkat çeken Koçak, konuşmasına şöyle devam etti: "Kura'an-ı Kerim'de oruçla ilgili üç ayeti kerime, akabinde dua ile ilgili bir ayeti kerime daha sonra tekrar oruçla ilgili bir ayeti kerime geliyor. Mevlana'nın oruçla ilgili çok güzel bir tespiti var; 'Oruç tutunca insan iç alemini boşaltır. O zaman ney gibi onun sesi, onun duası Allah indinde çok makbuldür. Nasıl ki, neyin nağmeleri kulun hoşuna gider, Allah'ta oruçlu kulun duasını sever.' Ramazan ayının en güzel taraflarından bir tanesi de bu yönüdür" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Erzurum Hınıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title