Haberler

Büyükşehir İtfaiyecileri Su Altı Kurtarma Ekibi Kurdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekibi kurdu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekibi kurdu.

Su Altı Arama kurtarma ekibi ilk dalışını Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından batırılan dünyanın en büyük resif amaçlı uçağı olan Airbus300'e gerçekleştirdi. Ekipte görevli 9 Dalgıç su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır, su altı kurtarma ekibi kurdukları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Su Altı Arama Kurtarma ekibimiz kuruldu. Ekibimizle beraber Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'nun dalış turizmini geliştirmek amacıyla Kuşadası'nda batırmış olduğu Airbus A300 adlı uçağa 3 günlük oryantasyon eğitiminin sonunda sistematik olarak ilk dalışımızı gerçekleştirdik. Aydın halkına 7-24 hizmet vereceğiz. Aydınımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Su Altı Arama Kurtarma Ekibi Dalgıçlarından Murat Aktaş, ekibin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ekibimiz olarak çok heyecanlı ve mutluyuz. Aydın ilimizde turizm yoğun yaşandığı ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bir bölge. Su üstü ve su altı her türlü afet olaylarına müdahale edebilmek adına ekibimizle belirli periyotlarda eğitimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi Airbus300'e dalışını gerçekleştirerek Türk bayrağı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi bayrağını açtılar. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title