Haberler

Büyükşehir, İran Heyetini Ağırladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İran Ticaret Heyeti’ni ağırladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İran Ticaret Heyeti'ni ağırladı. Maku Fermandarı Şahin Alizadeh, Çaldıran Fermandarı Kerim Hüseyinzadeh, Batı Azerbaycan Valiliği ile Maku yetkilileri, iş adamı ve girişimcilerden oluşan 23 kişilik heyetle Erzurum'a geldi. Ağrı, Erzurum, Trabzon ve Rize'de bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere bölgeyi gezen İran heyeti, kuruma yaptıkları ziyarette Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda ağırlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından karşılanan İran heyeti, yürürlüğe giren Tercihli Ticaret Antlaşması ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Bezirgan Gümrükler Baş Müdürü Ali Rıza Abbaspour, ziyarette yaptığı konuşmada, "Tercihli antlaşma iki ülke arasındaki ticareti hızlandırdı. Bu tercihten dolayı karşılıklı gümrük indirimi yürürlüğe girdi" dedi. Başkan Vekili Tavlaşoğlu da, karşılıklı mutabakat sağlanarak iller arasındaki alışverişin sağlanacağını kaydetti.

"TEBRİZ VE ERZURUM KARDEŞ ŞEHİRDİR"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, İran ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel birlikteliğe dikkati çekti. Kiremitci, şöyle devam etti: "Biz tarih boyunca iki millet olarak çok yakın ilişkiler içerisinde olduk. İç içe yaşadık. Yine bu zaman diliminde hem ticari ve iktisadi hem de sosyal alanda yakın işbirliği içerisinde olmayı ve bunu geliştirmeyi arzu ediyoruz. Aynı inanca mensup iki millet olarak hem yakın tarihimizde hem de gelecekte çok ileri seviyede iş birliği içerisinde bütün değer ve zenginliklerimizi paylaşma noktasında bir gayret içerisindeyiz." Kiremitci, "Tebriz kentiyle Erzurum şehri kardeş şehir ilan edilmiş. Bundan sonrada bunu bir adım daha ileri götürerek Urumiye şehrini de yine Erzurum ile kardeş şehir yapma arzusundayız. Geçmişten beri devam eden münasebetlerimiz bundan sonrada artarak devam edecek. İnşallah karşılıklı ziyaret ve ticaretlerle bu ilişkilerimizi artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu. Karşılıklı görüş alışverişiyle süren ziyarette daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Çaldıran Erzurum İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title