Haberler

Büyükşehir'in Kitap Kumbarası ile Okuyacaklar

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi 10-16 Kasım tarihlerinde kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası çerçevesinde, 'Çocuk Kitapları Toplama Kampanyası' düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezleri önünde kurulan kumbaralarda toplanan çocuk kitaplarının ihtiyacı olan ilçe ve köy okullarının kütüphanelerinde değerlendirileceğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisalı vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda 10-16 Kasım tarihlerinde kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında ilçe köy okullarının kitap ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bir kampanya başlatıldı. Merkez Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Haydar Bayçın Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Uncubozköy Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Laleli Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Güzelyurt Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Adnan Menderes Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Barbaros Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, TOKİ-2 Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Bahri Sarıtepe Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi, Atatürk Gençlik Merkezi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde bulunan kumbaralarda toplanan kitaplar Selendi ilçesinin Terziler köyündeki okul kütüphanesinde değerlendirilecek.

Bağışlanan her kitap yeni bir umut

Kampanya hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, "Kampanyamıza bağışlanacak her kitap, ilçe köy okullarımızdaki bu eksikliğin giderilmesine katkı sağlayacak. Projemiz eğitime yapacağı katkının yanı sıra sosyal boyutuyla da büyük önem taşıyor. Kampanyamızın sonunda umarım, Manisalı vatandaşlarımızın bağışlayacağı her kitap ile de köy okullarımızdaki her çocuk için yeni umut olacağız" dedi.

İhtiyacı olan köy okullarına bağışlanacak

Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde kurulan kumbaralarda toplanan kitapların ihtiyacı olan ilçelere planlı olarak dağıtılacağını ifade eden Uncubozköy Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi Sorumlusu Şerife Kümüştekin ise, "Kampanyamızda toplanan kitaplar ilk olarak Selendi'nin Terziler köy okulunun kütüphanesine bağışlanacak. Belli plan dâhilinde, ihtiyaca göre de diğer ilçe köy okullarımızın kütüphanelerine de destek vereceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selendi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title