Haberler

Büyükşehir'in Gençlik Festivali Dapgençfest 2014 Başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin organize ettiği "DAPGENÇFEST 2014" başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği "DAPGENÇFEST 2014" başladı. Festival 17-23 Haziran tarihlerinde Erzurum ve Uzundere ilçesinde gerçekleştirilecek.

Aziziye Anıtı'nda düzenlenen açılış törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Başkan Sekmen, konuşmasında, Atatürk Üniversitesi'nde okuyan çok sayıda gencin katıldığı festivalin önemine dikkati çekti.

Sekmen, Erzurum'un yeterince tanıtılmadığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Gençlik en kıymetli varlığımızdır. Onları kaynaştırmak ve bir araya getirmek, şehri tanıtmak ve sosyal faaliyetlerde bulunmak en önemli hizmetlerimizden biridir. Şehrimizin tanıtımında eksiklik var. Bir şehir sadece belediye hizmetleriyle tanıtılamaz. Şehrimiz bir eğitim şehridir. İki çok değerli üniversitemiz var. Bir üçüncüsü ise yakında eğitim hizmetine başlayacak. Erzurum aynı zamanda sağlık ve kış turizmi merkezidir. Tüm değerlerimizin ve imkanlarımızın en iyi şekilde tanıtılması için belediye olarak kültür-sanat ve sportif faaliyetlere ağırlık vermeye devam edeceğiz. Festival programı, 7'den 77'ye doğa ve macera sporları meraklılarını Erzurum ve Çoruh Vadisi'nde bir araya getirecek. Böylelikle Uzundere ilçe merkezinde belediyemiz tarafından kurulan kamp alanı ile doğa ve macera sporu tutkunları bölgenin zenginliklerini keşfetmek için dolu dolu yaşanan bir hafta geçirecekler."

Daha sonra Erzurum Bar Ekibi gösteri yaptı. Etkinlik, Erzurum Büyükşehir Belediyesi önünden Uzundere ilçesine 84 kilometre sürecek Soma Şehitleri anısına bisiklet turu ile start aldı. Akreditasyon yaptıran 350 katılımcı ise araçlarla Uzundere'ye hareket etti. Katılımcılar bir hafta süresince bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, botanik tur, kaya tırmanışı, rafting, göl kanosu etkinlikleri, festival alanında futbol, voleybol, basketbol, paintball, proje deneyimleri sunumları, konserler ve eğlence programlarıyla dolu bir hafta geçirecekler. Etkinlik, Erzurum'da, 23 Haziran'da Aziziye Parkı'nda düzenlenecek final konseriyle sona erecek. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Mehmet Sekmen Uzundere Aziziye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
title