Haberler

Büyükşehir Herkesin Yanında

Büyükşehir Belediyesi ömür boyu süren bir alerji hastalığı olan çölyak hastaları için önemli bir hizmeti hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlatan Büyükşehir Belediyesi bu paketlerin dağıtımına başladı.

Tahıl çeşitleri veya imalatında gluten ilave edilmiş gıda maddelerine karşı ömür boyu duyarlı olan ve tüketmeleri halinde ince bağırsaklarında iltihaplanma başta olmak üzere bir dizi hastalıkla karşılaşan çölyak hastaları için Büyükşehir Belediyesi glutensiz iaşe paketi hazırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir süre önce yaptığı açıklamada sorunu olan herkesin ve her kesimin problemini gidermeye çalışacaklarını belirterek bu gruplardan olan çölyak hastaları için glutensiz diyet paketi hazırlattıklarını belirtmişti. Başkan Çelik'in açıklamalarının ardından özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulmakta zorluk çektikleri diyet paketi için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurular alındı. Hastalık raporlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvuran ihtiyaç sahibi çölyak hastaları veya yakınlarına diyet kolileri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehm Ali Karcıoğlu tarafından dağıtıldı.

Diyet paketlerini alan çölyak hastaları ve hasta yakınları Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini düşünmesinden dolayı şükran duyduklarını belirterek teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat eden yaklaşık 100 çölyak hastasına özel diyet paketinin teslim edildiğini, çölyak hastası olup da diyet paketini almayanların da Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na başvurabileceklerini söyledi. Başkan Mustafa Çelik, ihtiyaç sahibi olmayan çölyak hastalarının da hazırlanan glutensiz diyet kolisini ücreti karşılığında KAYTUR'un Emirgan Parkı'ndaki satış ofisinden temin edebileceklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title