Haberler

Büyükşehir, Her Öğrenci Adına Birer Ağaç Dikiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve daha güzel bir Gaziantep için kentte okuyan her öğrenci adına bir ağaç dikiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve daha güzel bir Gaziantep için kentte okuyan her öğrenci adına bir ağaç dikiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentteki yeşil alanlarının çoğaltılması, çevre sorunlarının çözümü ve yaşanabilir, sürdürülebilir çevre bilincinin aşılanması için kısa süre önce hayata geçirilen 'iki milyon metrekareye ağaçlandırma' projesi kapsamında, ağaç dikme çalışmaları sürüyor. Belediye ekiplerinin, ağaçlandırma çalışmaları öğrencilerle birlikte yürütülüyor. Yeşilkent ağaçlandırma alanı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve lise öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Okullarından otobüslerle alınan öğrenciler, ağaçlandırma alında fidanları toprakla buluşturuyor. Öğrenciler özel olarak hazırlanmış etiketlere isimlerini yazarak diktikleri fidanlara asıyor. 11 ayrı liseden toplam 1052 öğrencinin katıldığı etkinlikte, 1102 ağaç dikildi. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde seçilen 100 okulda devam edecek proje kapsamında, 2015-2016 döneminde yaklaşık 10.000 ağaç dikimi hedefleniyor.

İlk etabın aralık ayında gerçekleştirildiği etkinliğin, ikince etabı ise mart ayında yapılacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yeşilkent Yerel Haberler

title