Haberler

Büyükşehir, Göller Yaylası'nda 5 Bin Kişiye İftar Verdi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan'ın Göller Yaylası'nda 5 bin kişiye iftar yemeği verdi. Feke, Saimbeyli, Kozan belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, üç ilçenin muhtarları, belediye bürokratları ile bölge sakinlerinin katıldığı iftarda ilk sözü alan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Başkan Hüseyin Sözlü'ye, verdiği sözleri yerine getirdiği için teşekkür etti. Başkan Sözlü de, "Bize güvenen memleket evlatlarına hizmet borcumuzu ödüyoruz" dedi.

Türkiye'de huzur istediklerini, terörün sona ermesini dilediklerini belirten Musa Öztürk, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız 2 buçuk yıl önce ne dedi? 'Buraya su getireceğiz' dedi ve getirdi. 'Adana'ya kadar yol yapacağım' dedi ve yapılıyor. Bunun anlamı; 'Milliyetçi Hareket söz verdi mi yerine getirir' demek. Yeter ki arkamızda durun, gerisine karışmayın. Yetişmiş, iyi ekiplerimiz var. Vatan denildiğinde gerisi bizim için teferruattır. Bu vatandan ödün verecek halimiz yok" diye konuştu.

GEÇMİŞTE KİMSE GÖZE ALAMADI, BİZ GÖLLER'E SU GETİRDİK

Başkan Hüseyin Sözlü de, iftar yemeğine katılan Göller sakinlerine teşekkür etti. Büyükşehir için aday olduğu bir dönemde Göller'de düzenledikleri iftar programını hatırlatan Başkan Sözlü, "O zaman da Göller'in en büyük meselesi, Göller Yaylası'nın susuzluğuydu. Burayı bilmeyenler 'Göller Yaylası'nda susuzluk mu olur?' diyorlar. İçme ve kullanma suyu Göller'de yoktu. Göletlerde ancak hayvanların ihtiyaçları karşılanıyordu ama içme suyu yoktu. Bu ihtiyacı karşılamak önemliydi. Geçmişte yöneticiler, buraya su getirecek büyük bir projeyi, zorluğu ve maliyeti nedeniyle gerçekleştirememişler. Biz tabii ki sizler gibi gözü kara bir memleket çocuğuyuz. 'Siz isterseniz bir yaparız' dedik. O günkü iftarda sizlerle buluşmamız, emin olun ki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak kardeşiniz Hüseyin Sözlü'yü roket gibi itmiştir. Adana'nın her yanına ulaştırdınız beni. Onun için Göller'deki iftar programları bizim için çok önemlidir. İnşallah bu iftar programlarımız her yıl Göller'de devam edecek" diyerek, bölge halkına vefa borçları olduğunu kaydetti.

GÖLLER GELİŞECEK

Göller sakinlerinin, kendilerine olan inancının, Adana'daki başarılarında önemli rol oynadığını kaydeden Başkan Sözlü, şunları söyledi:

"ASKİ ve Büyükşehir Fen İşleri burada çalışıyor. Göller Yaylası'nın yolunu devasa iş makineleriyle yapıyoruz. Göller Yaylası'na suyu getirdik, şimdi Göller Yaylası'nın iç şebekesi döşeniyor. Göllerin mahalleleriyle beraber bu su, 20 noktanın daha ihtiyacını karşılayacak. Siz su istediniz ama biz suyu sadece buraya değil, 20 noktaya daha ulaştırıyoruz. Bu bölge inşallah medeni bir şekilde su ihtiyacını gideriyor olacak. Göller Yaylası'nın, Kozan Belediye Başkanımızla birlikte imarını da yaptıktan sonra, yol ve su eminim ki Göller'i geliştirecek. Yaylamız bundan sonra imarlı gelişsin, modern şehirciliğin, modern yaylacılığın kurallarına uygun olarak yapılansın. Su ve yol hizmetinin gelmesinden sonra yol boyunca çevrilmiş, çok sayıda arsa gördüm. Bu durum Göller'in kıymetinin arttığını gösteriyor. İnşallah Göller'i, alt ve üst yapısıyla güzel bir hale getireceğiz. Su, altyapı ve yol hizmetlerinin ardından Adanamızın Toroslar'daki en güzel yaylalarından bir tanesi Göller olacak. Yollar yapılacak, su her noktaya gelecek, kanalizasyon altyapısı projelendirilecek ve eksikler tamamlanacak. Memleket evlatları, kendisi gibi seçtiği memleket evlatlarına güvendiyse, onlar da bunu ar, namus, meselesi yapacak ve sizi mahcup etmemek için çalışacak. Yani sizi mahcup etmeyeceğiz. Bizim pahalı hizmetlerimiz çok oy hesabıyla yapılmıyor. Aziz Türk Milleti'nin evlatları refah toplumumun parçası olsun istiyoruz. Dağın başında bir ev varsa ve oraya hizmet gidecekse, gözümüz kesiyor, hizmeti ulaştıracağız."

MİLLETİMİZİN GÜZEL GELECEĞİ İÇİN DUA EDİYORUZ

Göller'e her geldiklerinde, son derece samimi şekilde karşılandıklarını ve bunun kendileri için büyük bir bahtiyarlık olduğunu belirten Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cenab-ı Allah'tan, tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin hem aziz milletimizin, hem bütün İslam Alemi'nin gelecek Ramazanlara daha güzel ve huzurlu şekilde ulaşmasına vesile olmasını niyaz ediyoruz. Yakın coğrafyamızda kan var, İslam Alemi'nin durumu kötü. Buna elbette Türkiye gibi güçlü bir devlet ancak çare olabilir. Milletimizin geleceği, Müslüman Türk Milleti'nin bekası için dua edelim. Dua edelim ki; insanların kanı akmasın, huzur ve barış iklimi hakim olsun." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Türkiye Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title