Haberler

Büyükşehir Encümeni Konyaaltı Sahilinin Kiralanması İçin Yetki Aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde kardeş kent projesi kapsamında Ağrı’nın Patnos ilçe belediyesine ve Dedeli belde belediyesine toplamda 4 milyon 315 Bin TL yardım yapmaya karar verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde kardeş kent projesi kapsamında Ağrı'nın Patnos ilçe belediyesine ve Dedeli belde belediyesine toplamda 4 milyon 315 Bin TL yardım yapmaya karar verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı devam meclisi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) konferans salonunda toplandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yurt dışında olması nedeniyle meclise Başkan Vekili Mesut Kocagöz başkanlık yaptı.

HASTANE YANINA OTOPARK GELİYOR

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde otopark binası yapılmasını içeren maddesinde 30 yıllığına 8 bin 672 metrekare alanda belediye tarafından otopark yapılması için belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer, "Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık alanına tahsisli bir alanı otopark yapmak için görüşüyoruz. Biz otopark yapılmasına karşı değiliz. Hastanenin mi otopark ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz yoksa çevresinin mi?" dedi. Belediye Genel Sekreteri Birol Ekici, otoparkın yüzde 15'inin hastaneye tahsis edileceğini söyledi.

CHP Meclis Üyesi Reşat Oktay da otopark yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek "Sapla samanı karıştırmayalım. Otoparka karşı değiliz. Hazine kendi mülkü üzerindeki yerlere otopark yapılacaksa önce belediye alsın sonrada planı projesini yapalım alkışlarla oraya otoparkı yaparız" dedi. Oylama sonucunda karar meclisten kabul oyuyla geçti.

KONYAALTI SAHİLİ

Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Avan Projesi kapsamında Beach Park dolgu alanındaki 18 bin 42 metrekare ile 3699 ada 4 parselde ticari kullanıma konu alanların 10 yıl süreyle ilk yıl maktu kira bedelinin 1 milyon 400 bin TL üzerinden defterdarlıktan kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi istendi.

CHP Grup Sözcüsü Tuncer, "Konyaaltı Sahil projesiyle ilgili bir madde bu. Müzenin başlangıcından limana kadar uzanan bir alanı kapsıyor. Bu alana ilişkin Su Otel'in oraya kadar dolgu imar planı var ancak geri kalan kısımda yok. Çay bahçesi ve lokanta yerleri olacak. Bunların olması için dolgu imar planı olması lazım. Projenin bütünüyle ilgili değerlendirme yapıldığında eksiklerin giderilmesi lazım. Çekimser kalıyoruz" dedi.

CHP Meclis Üyesi Recep Tokgöz ise "Sahiller bedava denildi. Bir dünya şemsiye şezlonglar alındı, çaldırıldı. Bazı bölümlerle bakınca birilerine kiraya verildiğini görüyoruz. Konyaaltı Sahili'ne ne olduğunu bilmiyorum. Nereler kiraya verilmiş onları da bilmiyoruz. Konyaaltı projesini dinlediğimizde büyük bir projeydi. Ancak bu maddeye bakınca bölük pörçük bir şeyle karşılaştık" dedi. CHP Meclis Üyesi Sıtkı Soydal ise sahilde belediye şirketi Anet üzerinden 5 yerin kiraya verildiğini öne sürdü. Kocagöz bu iddiayı değerlendireceklerini belirtti. Karar oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti.

Konyaaltı Sahili'yle ilgili ikinci gündem maddesinde ise Arapsuyu mahallesinde mülkiyeti hazineye ait olan bin 208 parsel nolu 70 milyon 900 bin metrekare'lik yüzölçümlü taşınmaz ile bin 213 parsel nolu 62 milyon 125 metrekare yüzölçümlü taşınmazların boğaçayının doğusu ile Beach park batı girişine kadar olan kısmın kıyı kenar çizgisi alanında ticari amaçlı ünite yerlerinin Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek bedel üzerinden 10 yıllık uzatma süresiyle 30 yıllığına belediyeye kiralanması konusunda belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü.

CHP'li Tuncer, "Bu alanda da doldu imar planı yok. 6 metrekarelik 19 adet büfe yeri geçiyor. Daha iyi bir plan için dolgu imar planının tamamlanmasının ardından görüşülmesi gerektiğini belirtip görüşümüzün ret olduğunu belirteyim" dedi.

AĞRI'YA BÜYÜKŞEHİRDEN 4 MİLYON TL YARDIM

Ayrıca mecliste Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ağrı Patnos ilçe Belediyesi ile kardeş belediyesi olması nedeniyle Patnos'a yapılacak yardımlar da gündeme geldi. Ağrı Patnos ilçesi Dedeli belde belediyesine 2 milyon 100, Patnos ilçe belediyesine ise 2 milyon 215 TL yardım yapılacağı CHP meclis üyelerinin tepkisine yol açtı.

CHP'li Cansel Tuncer, Ağrı'nın Patnos ilçesine yardım yapılmasından önce Antalya'nın ilçelerinden bir belediyeye bu bedellerin harcanması gerektiğini söyledi. CHP'li Reşat Oktay yardım yapılacak ilçe belediyelerinin hangi partiden olduğunu merak ettiğini belirterek "Ben bu yardım yapılacak belediyelerin yönetiminin hangi partiden olduğunu gerçekten bilmediğim için merak ediyorum. Ola ki bir HDP'li belediyeye yardım ediliyor olmasın" dedi.

AK Partili Bahattin Bayraktar ise Oktay'ın merakına karşılık "Çok mu zor öğrenmek? Google bak görürsün" dedi.

Oylama sonucunda madde oy çokluğuyla kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Patnos Dedeli Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title