Haberler

Büyükşehir'den Üniversiteye Fakülte Binası

Güncelleme:

Okullara spor salonları kazandırılması ve eskiyen okul binalarının yenilenmesi gibi yatırımlarda eğitimin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi'ne yeni ve modern bir bina kazandırılması için devreye girdi. Mimarlık Fakültesi'nin mevcut binasının tadilat işlerinin yapılması ve ayrıca yeni bir fakülte binası yapılmasına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay arasında imzalandı.

Bugüne kadar spor salonu bulunmayan okullara spor salonları kazandıran, ilk ve orta dereceli okulların fiziki eksikliklerini gideren, kent merkezinde kalan eski depreme dayanıksız binaların yıkılarak yenilenmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi'ne de bir fakülte binası kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, Mimarlık Fakültesi'nin mevcut binalarının yenilenmesi ve yeni bir fakülte binası yapılması konusunda da başrolü üstlendi. Yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay arasında imzalandı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk'ün de katıldığı imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni binanın 1 yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Üniversite ile her alanda işbirliği

Uludağ Üniversitesi'nin 50 bini aşan nüfusu ve akademik birikimi ile kentin gelişimine daha fazla katkı sağlaması gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, üniversitenin kendileri için önemli bir proje ortağı olduğunu hatırlattı. Somut olmayan miras çalışmaları kapsamında 300'e yakın eser hazırlandığını ve bu eserlerle ilgili olarak üniversitedeki tüm fakültelerle ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Kentin her köşesinde restorasyon çalışmamız var. Mimarlık Fakültemiz de bu uygulamalarımızda önemli bir proje ortağımız oluyor. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Mimarlık Fakültemizden gelen talep üzerine yeni bir fakülte binası kazandırılması noktasında her türlü desteği vereceğiz. Yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yeni binanın mimari projesini fakültemiz kendisi hazırlayacak. Bizde fiziki gerçekleşme için her türlü katkıyı vereceğiz. Bir yıl içinde de bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay da göreve geldiklerinde şehrin tüm dinamikleriyle uyum içinde çalışarak, üniversiteyi hak ettiği noktalara getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatarak, "Büyükşehir Belediyemiz de Bursa'nın en önemli kent dinamiği. Büyükşehir Belediyemizle iyi ve uyumlu bir çalışma içindeyiz. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yapılacak mimarlık fakültesi ek binamız, öğrencilerimizin daha modern alanlarda eğitim görmesi açısından önemli. Bu anlamda çalışmalarımızda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Fiziki mekan kalitesi artırılmalı"

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk de tarihi bir gün yaşadıklarını vurguladı. Hedeflerin en büyüğünü gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attıklarını ifade eden Akıncıtürk, "Nasıl günümüzde şehirler yarışıyorsa, aynı zamanda üniversiteler de yarışıyor. Bir öğrenci üniversite tercihi yapacağı zaman önce şehre bakıyor. Şehrimiz muazzam. Sonra üniversiteye bakıyor, sonra fakülteye bakıyor hatta gelip, eğitim binaları gezdikten sonra tercihini yapıyor. Bu nedenle fiziksel mekan kalitemizi artırmalıyız. Bu da ancak kurumlar arası işbirliğiyle sağlanabilir. Ben de destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Mimarlık Fakültesi'ne yeni bir fakülte binası yapılmasına ilişkin protokol Başkan Altepe ile Rektör Ulcay arasında imzalandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Nilüfer Akıncıtürk Recep Altepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title